V.I.P. 28. novembris. Pirmais pusfināls. Ģimenes

Adventes laikā Uģis Joksts aicina visus atgriezties pie saknēm – pie ģimenes! Visai sen “V.I.P.” ložā nav sacentušās ģimeņu komandas – brāļi, māsas, vīri, sievas, meitas, mātes – vistuvākie. 

Cikla pirmajā pusfinālā: māsas un brāļi. Vienas komandas kapteine ir Marta Pujāte, kura būs kopā ar divām māsām; reiz spēlēja trīs māsas Aniņas, nu visām ir mainīti uzvārdi. Otras komandas kapteinis ir Mikus Dāvis Liepiņš, kurš spēlēs kopā ar brāli Māri Čeveru un draugu Kārli Krastiņu – komanda jau spēlējusi šādā sastāvā pērnruden.

Marta Pujāte – komandas kapteine, dzīvo Nīcā. Nesen ieguvusi profesionālo kvalifikāciju – lietvede. Patīk doties garās pastaigās, skatīties saulrietus, lasīt grāmatas un uzrakstīt kādu dzejoli. Pirmo sezonu pievērsusies ziemas peldēšanai, jo tic, ka veselā miesā – vesels gars! 

Laura Cīpola – kapteines māsa, pašlaik bērna kopšanas atvaļinājumā – mamma brīnišķīgai meitiņai. Brīvajā laikā patīk atrasties dabā, iet pārgājienos. Sevišķi mīļa pastaigu vieta ir meži, jūra. Ar draugiem bieži rīko galda spēļu vakarus. 

Linda Šmaukstele – kapteines māsa. Covid-19 epopeja ir atstājusi zināmu ietekmi uz socializēšanos; lai gan ir  strādājusi par stundu pasniedzēju medicīnas koledžā, vasarā piedzīvojusi pamatīgu lampu drudzi publiskās runas laikā. Linda ir rehabilitācijas ārste, forša sieva un triju burvīgu bērnu mamma.


Mikus Dāvis Liepiņš – komandas kapteinis, ģeogrāfijas, fizikas, inženierzinību skolotājs. Erudīcijas spēļu entuziasts, spēlējis arī LTV spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”. Brīvajā laikā nodarbojas ar sportu un dejo Kocēnu novada vidējās paaudzes deju kolektīvā “Savieši”. 

Māris Čevers – kapteiņa brālis. Pašreiz nodarbojas ar programmēšanu. Mārim ļoti patīk dažādu galda un prāta spēļu spēlēšana, kā arī brīvajā laikā labprāt apceļo dažādas apskates vietas Latvijā.

Kārlis Krastiņš – kapteiņa kolēģis, ķīmijas un ģeogrāfijas skolotājs. Aizraujas ar čella spēlēšanu un ir LU jauktā kora “Juventus” dalībnieks. Brīvajā laikā nodarbojas ar puķu un citu stādu audzēšanu savā vasarnīcā. Ir viens no amatieru komandas “LKK Basketbola akadēmija” dibinātājiem.