"TTT Rīga" noplicinātā sastāvā zaudē Baltijas sieviešu basketbola līgas startā

"VEF Rīga" basketbolisti Latvijas-Igaunijas līgā tiekas ar "Tartu Universitāti/Maks&Morics" komandu, ko vada mūsu treneris Nikolajs Mazurs. No Olimpiskā centra ziņo mūsu korespondents Andris Auziņš.

Igaunijas vicečempione un kausa ieguvēja šo sezonu sākusi krietni labāk nekā Latvijas labākā komanda “VEF Rīga”. Pirmajā savstarpējā cīņā šosezon gan izpalika treneru Jāņa Gailīša un Nikolaja Mazura duelis, Gailīti slimības dēļ aizviedoja Jevēņijs Kosuškins.

Sākums “Vefam” pagalam vājš – 0:8. Tas izskaidrojams ar to, ka spēlei pieteikts tikai viens leģionārs Hamiltons, pārējie arī saslimuši. Pirmo reizi vadībā “VEF Rīga” tika vien otrās ceturtdaļas sākumā, bet puslaikā jau +15, brīnišķīgas epizodes gan Zorikam, gan Bērziņam.

Pēc atpūtas gan “VEF Rīga” spēle brīžiem pajuka un Tartu nonāca tikai viena punkta attālumā – te atkal pienāca laiks “VEF Rīga” līderiem – Zoriks un Bērziņš spēli paņēma savās rokās un beigās diezgan droša uzvara 89:77

Intervija - Roberts Bērziņš, “VEF Rīga” aizsargs

Vefam šī tikai otrā uzvara sezonā, mēļo, ka jau šonedēļ sastāvā būs izmaiņas tieši ārzemnieku vidū, tiesa viens no potenciālajiem atlaižamajiem basketbolistiem Hamiltons šodien bija produktīvs 13 punkti, septiņas bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.