LBL pusfināls. "Latvijas Universitāte" 64:114 "VEF Rīga"

Sērijas otrā spēle starp «VEF Rīga» un «Latvijas Universitāte» komandām Latvijas pusfinālā intrigu cīņā par iekļūšanu finālā neatgrieza.

Atšķirībā no iepriekšējās spēles šoreiz «VEF Rīga» jau pirmajā minūtēs rādīja klasi pārāku basketbolu. «VEF Rīga» ārzemnieki ar Latvijas izlases meistaru atbalstu veica 10:0 izrāvienu, «VEF Rīga» liels pārsvars zem groza, kur saimniekoja soms Madsens un Anrijs Miška. Daudzpusīgā basketbolā līdz puslaika beigām jau Jāņa Gailīša komanda pārsvaru palielināja līdz pat +23. Galītis teju vai varēja apsēsties un justies droši par uzvaru, kamēr Guntis Endzels nepārtraukti motivēja studentus uzlabot sniegumu. «Latvijas Universitāte» tas izdevās vien epziodiski, tomēr pat pie milzīgā pārsvara, kas jau pārsniedza 30 punktus, «VEF Rīga» gāzi neatlaida izcīnot savu iespaidīgāko uzvaru pār studentiem šosezon – 114:64. Zorikam 14 punkti un 10 rezultatīvas piespēles. Sērijā 2-0 un «VEF Rīga» finālu nodrošinās uzvara nākamajā spēlē svētdien.

Intervija - Kristers Zoriks, BK “VEF Rīga” aizsargs

Jau rītdien Ogrē turpināsies otrs pusfināls BK “Ogre” - BK “Ventspils”. Pēc pirmās spēles tur sērijā arī līdz trim uzvarām 1-0 par labu Ogrei.