LBL ceturtdaļfināls. "Latvijas Universitāte" - "VALMIERA GLASS VIA"

Latvijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra ceturtdaļfinālā ceturto reizi tikušies "Latvijas Universitātes" un "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti. Studentiem nepieciešama uzvara, lai pagarinātu sēriju, bet valmieriešus panākums ievestu pusfinālā. Kura komanda šodien svinēja uzvaru, mums izstāstīs kolēģis Andris Auziņš

Valmieriešiem ceturtdaļfinālā Latvijas Universitāte ir ciets rieksts – abas komandas uzvaras izcīnīja savā laukumā. Lai noslēgtu sēriju un iekļūtu pusfinālā, Valmierai šo ieradumu bija jālauž un beidzot jāuzvar izbraukumā. Valmierai bija jāiztiek bez pamatcentra Klāva Dubulta. Kā jau visu sēriju, studentu aktīvā aizsardzība ļāva gūt vieglos punktus pēc pārtrvertām bumbām. Pirmos divdesmit punktus Valmierai iemeta vien trīs spēlētāji, kamēr studentiem septiņi. Komandas darbs ļāva LU būt vadībā puslaikā ar +7.

Pēc atpūtas studenti apspēlēja valmieriešus, pateicoties 11 spēlētāju rotācijai studenti laukumā bija daudz spriganāki sasniedzot pat +16. Pārsvars ļāva LU mazliet nobremzēt spēli un spēlēt ilgāk uzbrukumā, daži precīzi trakie metieni Valmierai neatstāja cerības atspēlēties. Uzvara LU 62:55, sērijā neizšķirts 2-2. Dāvidam Vīksnem 20 punkti.

Intervija - Dāvids Vīksne, BK “Latvijas Universitāte” uzbrucējs

Sērijas izšķirošā spēle sestdien Valmierā. Tās uzvarētāja nodrošinās pusfinālu pret Latvijas čempioni VEF Rīga.