Latvijas - Igaunijas basketbola līga. BK "Ventsplis" - "VEF Rīga"

Latvijas Igaunijas līgā Latvijas basketbola klasika – turnīra līdere VEF Rīga viesojās pie 2. vietā esošās Ventspils. Maču apmeklēja Matīss Timofejevs.

Iepriekšējā tikšanās reizē 18. decembrī VEF savā laukumā uzvarēja ar 93:57. Oficiālās spēlēs VEF bijusi pārāka jau 15. dueļos pēc kārtas. Rīdziniekiem savainojuma dēļ jāiztiek bez līdera Kristera Zorika. Bet «Ventspils» rindās atgriezies atslēgas spēlētājs Artūrs Ausējs. Šī bija izrāvienu spēle. Vispirms VEFs pateicoties teju 70% precizitātei no spēles, panāca plus 10. 

Pēc pārtraukuma kurzemnieki kļuva daudz agresīvāki aizsardzībā. Spēlēja ļoti ātru basketbolu un ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet pat spēja panākt plus 11. Un tad atkal otrs grāvis VEF izrāviens un ejot pārtraukumā 39-39.

Otrā puslaika sākumā izšķirošo izrāvienu veica kurzemnieki. Ventspils krietni uzlaboja precizitāti no tālmetienu distances. Rezultatīvi bija amerikānis Tomass un latvieši Mediss, Ausējs un Jaunzems. Mājiniekiem plus 18. Kurzemniekiem gan jauda teju, teju beidzās, VEF pārņēma iniciatīvu un pēc ši Karija metiena panāca mīnus 1.

Ventspilnieki tomēr vadību pārņemt viņiem neļāva. Galotnē mājinieki sakostiem zobiem cīnījās aizsardzībā – uzbrukumā pacietīgi spēlēja Ausējs un Jaunzems. Īstā cīņā Ventspilnieki pēdējās sekundēs bija labāki. Viņiem uzvara ar 87 pret 81.

Intervija - Artūrs Ausejs, BK “Ventspils” aizsargs

Ventspilij šī bija pirmā uzvara pār VEF kopš 2019.g. pavasara. Turnīra tabulā gan VEFam, gan Ventspilij ir pa 2 zaudējumiem, bet pirmo vietu saglabā rīdzinieki.