Baltkrievija no 1. janvāra ierobežos importu no Rietumvalstīm

Baltkrievija no nākamā gada 1. janvāra ierobežos importu no Rietumvalstīm, tai skaitā Eiropas Savienības dalībvalstīm. Oficiālā Minska lēmumu nodēvēja par atbildi uz šo valstu noteiktajām sankcijām.

    Importa aizliegums attieksies uz 18 preču veidiem, tai skaitā gaļu un tās izstrādājumiem, piena produktiem, augļiem, dārzeņiem un konditorejas izstrādājumiem. Ierobežojumus neattiecinās uz bērnu barošanai paredzētajiem produktiem, un baltkrievi arī turpmāk varēs ievest pārtikas preces personiskam pateriņam. Baltkrievijas valdības pārstāvji norāda, ka vienlaikus tiks veikti pasākumi, lai atbalstītu vietējos ražotājus un nodrošinātu līdzsvaru tirgū. Amatpersonas arī draud paplašināt ievešanai aizliegto preču sarakstu, ja turpmāk tikšot veiktas destruktīvas darbības pret Baltkrieviju. 

    Rietumvalstis sankcijas pret Baltkrieviju noteica saistībā ar brutālo vēršanos pret protestētājiem pēc prezidenta vēlēšanām pagājušajā gadā, bet tās pastiprināja pēc neatzītā valsts līdera Aleksandra Lukašenko un viņa valdības veicinātās migrācijas krīzes.