Latvijas basketbola izlase aizvada treniņus pirms gaidāmās spēles ar Serbiju

Šodien kļuva zināms, ka savainojumu dēļ komandai nepalīdzēs Mārtiņš Meiers un Artūrs Strautiņš. Viņu vietā izlasi papildināja Kaspars Bērziņš un Mārtiņš Laksa.

Luka Banki pulcējis 15 basketbolistus – 9 no tiem pārstāvēja izlasi priekškvalifikācijas spēlēs augustā. Šoreiz jāiztiek bez Eirolīgas spēlētājiem. Toties ierindā ir spēlētāji, kuri nesen sākuši iegūt spēļu praksi. Anžejs Pasečņiks ilgi bija bez kluba, bet pirms divām nedēļām pievienojās Spānijas ACB klubam Real Betis. Savukārt Artūrs Žagars pēc savainojuma sadziedēšanas vien pirms 5 dienām atgriezās laukumā Spānijas kluba “Joventut” rindās.

Intervija - Anžejs Pasečņiks, Latvijas izlases centrs

Intervija - Artūrs Žagars, Latvijas izlases saspēles vadītājs

Vienu no līdera lomām noteikti var uzņemties aizsargs Rihards Lomažs, kurš Turcijas līgā vidēji gūst 15 punktus.

Intervija - Rihards Lomažs, Latvijas izlases saspēles vadītājs

Komandā ir arī Rodions Kurucs, kurš pēc vairākiem gadiem NBA atgriezies Eiropā un spēlē Serbijas “Partizan”. Izlases galvenais treneris Luka Banki sezonas laikā pie viņa viesojies klātienē.

Intervija - Rodions Kurucs, Latvijas izlases uzbrucējs

Uz iepriekšējiem 2 lielajiem turnīriem Latvija nespēja kvalificēties, tāpēc šobrīd basketbolisti alkst revanšu. Lukam Banki ir 3 dienas, lai sagatavotos izbraukuma duelim ar Serbiju. Pēc tam mājās spēle ar Slovākiju. Vēl mūsu grupā ir Beļģija. 3 labākās komandas turpinās kvalifikāciju ar citas grupas 3 izlasēm.