Latvijā ieradies FIFA prezidents Džanni Infantīno

Divu dienu vizītē Latvijā ieradies FIFA prezidents Džanni Infantīno un par to vairāk stāsta Normunds Melderis.

FIFA prezidents Džanni Infantino kopā ar Latvijas futbola federācijas prezidentu Vadimu Ļašenko dienu iepriekš tikās ar Latvijas valsts ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, kas, kā izrādījās, pats savulaik nodarbojies ar futbolu. Bet šodien FIFA prezidents apmeklēja bērnu futbola turnīru “Playoff Arenā”. Šī bāze nodota ekspluatācijā pirms gada un kļuvusi par pastāvīgu vērtību jauno futbolistu dienas kārtībā. Improvizētajā preses konferencē Infantino izteicās, ka kopumā ir apmierināts par līdz šim Latvijā redzēto, tomēr norādīja, ka ir pie kā noteikti jāpiestrādā.

Intervija - Džanni Infantīno, FIFA prezidents

“Lai sasniegtu nākamo līmeni un arī augstāko līmeni pasaules futbolā, Latvijas futbolam ir nepieciešams modernām prasībām atbilstošs stadions, kur spēlēt valsts izlasei. Augsta līmeņa infrastruktūra – tāda kā moderns stadions - ir izšķiroša, lai futbolā sasniegtu augstākus līmeņus. Šādi objekti, kā arī tie, kas tiek veidoti sadarbībā ar pašvaldībām, kalpos kā labs pamats futbola attīstībai Latvijā.”

Gandarījumu par FIFA prezidenta vizīti pauda Vadims Ļašenko. FIFA prezidents apmeklēja vairāku futbola klubu bāzes, kā arī klātienē vēroja Virslīgas spēli Slokā starp “Spartaka” un “Riga FC” komandām.