Latvijas volejbola izlase dodas uz Eiropas čempionātu

Latvijas valstsvienība uz Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra cīņām Tallinā devās 14 spēlētāju sastāvā. Visiem volejbolistiem šī būs debija Eiropas meistarsacīkstēs, kur pirmā cīņa pret igauņiem, bet vēl mūsu grupā spēles pret Horvātiju, Slovākiju, Vāciju un olimpiskajiem čempioniem – Franciju!

Intervija - Āvo Kēls, Latvijas volejbola valstsvienības galvenais treneris

Intervija - Jānis Buks, Latvija volejbola federācijas prezidents

Igauņu speciālists uz meistarsacīkstēm komandā iekļāvis pieredzējušos Petrovu, Ivanovu un Egleskalnu, tiesa citu volejbolistu progress ļauj uzbrukumus veidot ne tikai caur Pasaules volejbola zvaigzni Egleskalnu, kā tas bija iepriekš.

Intervija - Hermans Egleskalns, Latvija volejbola valstsvienības diagonāle

Egleskalns šovasar pirmās treniņnometnes laikā dziedēja hronisko ceļgala savainojumu, arī vēlāk viss treniņprocess mūsu līderim bija pakārtots, lai sāpes neatgrieztos.

Intervija - Hermans Egleskalns, Latvija volejbola valstsvienības diagonāle

Latvijai pirms Eiropas čempionāta bija sešas pārbaudes spēles, kur mūsējiem divas uzvaras un četri zaudējumi. Izlases kapteinis Toms Švans uzvarās pār Somiju saskatīja to līmeni, kāds būs vajadzīgs finālturnīrā.

Intervija - Toms Švans, Latvijas volejbola valstsvienības kapteinis

Lai izpildītu uzdevumu un iekļūtu izslēgšanas spēlēs, Latvijai apakšgrupā jāieņem vismaz ceturtā vieta. Ja tas izdosies, nākamās spēles būs jāaizvada Čehijā, bet no pusfināliem visas spēles paredzētas Polijā. Izlasēm čempionāta laikā būs jādzīvo covid-19 drošības burbulī.