ES piemēros papildu sankcijas Baltkrievijai

Trešdien, 3.jūnijā, Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanu dienā, Latvijas Televīzija un sabiedrisko mediju portāls LSM.LV visas dienas garumā informēs sabiedrību par deputātu izvēli, tās aizkulisēm un plašāko notikuma kontekstu. Tiešraidēs un ziņu speciālizlaidumos varēs sekot Saeimas deputātu debatēm, vēlēšanu norisei, sabiedrības locekļu un ekspertu viedokļiem, bet dokumentālajos raidījumos LTV sniegs ieskatu kandidātu spilgtākajos publiskajos izteikumos un biogrāfijā, kā arī ieskatīsies Latvijas valsts pirmo amatpersonu izvēles vēsturē un valstsvīru portretos.

Tiešraide no Saeimas sāksies pulksten 09.55, īsi pirms debašu sākuma. Visas dienas garumā Saeimā strādās vadošie Ziņu dienesta žurnālisti – Madara Līcīte, Odita Krenberga un Gundars Rēders, ziņojot par aktuālajām norisēm un intervējot deputātus un ekspertus. Savukārt Ziņu studijā Zaķusalā kolēģiem pievienosies Jānis Geste ar ziņu speciālizlaidumiem – pulksten 12.00, 14.00 un 16.00.

Pastiprinātā ziņu režīmā strādās arī LTV7 ziņu žurnālisti, piedāvājot ziņu speciālizlaidumu krievu valodā pulksten 15:00. Nākamais ziņu izlaidums krievu valodā paredzēts pulksten 18:00. Oļega Ignatjeva vadītais diskusiju raidījums “Punkti uz i” arī būs veltīts prezidenta vēlēšanām.

Arī LTV zīmola raidījuma “Sastrēgumstunda” uzmanības centrā būs prezidenta vēlēšanas un, ja jaunais prezidents būs ievēlēts, viņš būs viens no raidījuma viesiem.

Visas dienas garumā video un teksta tiešraidē notikumiem sekos portāls LSM.LV.