Ar Saules darbināmiem elektrovelosipēdiem veiks 10 tūkstošus kilometrus

Latvijas Televīzija sākusi darbu pie dokumentāla seriāla, kura ietvaros trīs pazīstami latviešu rakstnieki vairākas nedēļas pavadīs laukos, lai fiksētu novadu ļaužu dzīvi un tradīcijas. Šis ir viens no pirmajiem LTV projektiem, sagaidot Valsts simtgadi, un tā galvenie mērķi ir veicināt jaunradi latviešu literatūrā un dramaturģijā, kā arī stiprināt nacionālo pašapziņu un dokumentēt dzīvi Latvijas novados.

Rakstnieks Māris Bērziņš jau devies uz Valgalciemu Kurzemē, Pauls Bankovskis jūlijā dosies uz Api Ziemeļvidzemē, savukārt Nora Ikstena mūsdienu Latvijas vērtībās meklēs Slutišķos, Latgalē. Vairāku nedēļu laikā rakstnieki, iepazīstot vietējos ļaudis un to ikdienu, radīs literārus darbus, kuri, nākotnē, tiks dramatizēti un LTV skatītājiem būs pieejami kā televīzijas iestudējumi. Savukārt LTV komanda viņu darbu un dzīvi ciematā filmēs, lai jau novembrī skatītājiem piedāvātu trīs dokumentālās filmas par rakstnieku gaitām Latvijas ciemos, vienlaikus publicējot arī tur tapušos jaundarbus.

“Latvijas Televīzija iedvesmo ar novatorisku projektu Latvijas simtgadei. Iespēja iepazīt Latviju un tās cilvēkus caur mūsu rakstnieku, dokumentālistu un dramaturgu radošu sadarbību un jaunradi,” tā projektu sava sociālā tīkla “Facebook” kontā vērtē LR kultūras ministre Dace Melbārde.

“Rakstnieku uzdevums ir vairākas nedēļas dzīvojot konkrētajās vietās, radīt stāstus, kuriem ir divi noteikumi: tiem ir jābūt radītiem šajā vietā un laikā, kāds tas ir žanrs, kas tur notiek, tas vairs nav tik svarīgi, bet mēs ceram, ka viņi radīs iedvesmu no vietējiem iedzīvotājiem, vietējās dabas un notikumiem,” norāda LTV kultūras satura redaktore Gunta Sloga.

Projekta pirmais dalībnieks rakstnieks Māris Bērziņš 1.jūnijā jau devies uz Valgalciemu, Rojas novadā, Kurzemē.

“Man ir laimējies tagad izrauties uz ilgāku laiku no ierastās vides un tas nebūt nenāks par ļaunu, jo nevajag jau tikai no sevis vilkt laukā, vajag arī gūt reālus iespaidus, tikties ar reāliem cilvēkiem, un es ceru, ka tas būs bagātinošs brauciens,” – saka rakstnieks Māris Bērziņš.

Projektu atbalsta LR Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds.

LSM.LV sižetu par jauno LTV projektu skatīt:

http://www.lsm.lv/lv/raksts/kino/kultura/ltv-projekta-viens-ciems.-visa-latvija-iesaistas-tris-rakstnieki.a132011/?utm_source=facebook&utm_campaign=news&utm_medium=like_button