Tuvākajā laikā ES varētu nebūt jaunas vakcīnas pret Covid-19

“LAI TOP” soli pa solim dodas pretī XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem! Svētdienas vakarā Latvijas Televīziju pieskandināja lielu un mazu soļu un solīšu dimdoņa. Uz pozitīvo emociju šova skatuves kāpa nākamie četri no kopumā 24 izaicinātajiem sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem: dziedātāja Aija Andrejeva, skrituļslidotājs Nils Jansons, improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis un LTV žurnālists Matīss Arnicāns. Viņi kopā ar saviem svētku kolektīviem skatītājiem bija sagatavojuši pozitīvus priekšnesumus. Jau nākamajā “LAI TOP” raidījumā, 7.jūnijā, tiksimies ar dziedātājiem Lieni Šomasi un Nikolaju Puzikovu, dūlu Katrīnu Puriņu un sprinteri Ronaldu Arāju. “LAI TOP” jauni izaicinājumi!

Ļaujoties “LAI TOP” izaicinājumam, skrituļslidotājs Nils Jansons bez grūtībām pieņēma bērnu tautas deju ansambļa “Dzintariņš” disciplīnu, jo tā viņam ir ierasta lieta arī sportā. Ievērojot tautas deju ansambļa tradīcijas, Nils pēc uzstāšanās tika sirsnīgi sveikts ar savu pirmo koncertu, un viņam tika dāvātas pastalas, ko uzvilkt, ja skrituļojot piekūst kājas, kā arī neskaitāmas bučas no dejotājām. Kas zina, varbūt nākotnē Nils kādu no deju nodarbībās apgūtajiem soļiem varēs izmantot arī sportā!

Piedaloties LTV pozitīvo emociju šovā “LAI TOP”, Karaliskā improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis ir piepildījis savu bērnības sapni - orķestrī spēlēt kādu sitamo instrumentu. Pēc priekšnesuma aktieris Magnusam atklāja, ka pauzēs, kad viņam skaņdarba laikā nebija jāspēlē, viņš cītīgi dungojis līdzi: “Vienā brīdī es sapratu, ka ļoti dziedu līdzi un pie timpāniem arī ir mikrofons! Bet es ceru, ka skaņu inženierim tas neradīja nekādas problēmas.” “LAI TOP” eksperts Arvīds Platpers komentēja, ka Nauris burtiski starojis pie timpāniem.

Savukārt LTV Ziņu dienesta žurnālists un raidījuma “De Facto” vadītājs Matīss Arnicāns “LAI TOP” izaicinājumam sadarboties ar kādu no svētku kolektīviem piegāja ar ļoti lielu rūpību. Matīss spēlē ģitāru, taču, gatavojot priekšnesumu kopā ar Babītes novada Kultūrizglītības centra koklētāju ansambli “BALTI” un apjaušot, cik labi izvēlētais skaņdarbs skan kopā ar koklēm, viņš nolēma pamēģināt ko tādu, ko nav darījis līdz šim – iemācīties kokles spēles pamatus. Pēc priekšnesuma “LAI TOP” tiešraidē Matīss atzina, ka kolēģim Tomam Bricim ir bijusi taisnība – ziņas lasīt ir viegli, bet uzstāties pozitīvo emociju šovā ir sarežģīti.

Dziedātāja Aija Andrejeva “LAI TOP” izaicinājumam sadarboties ar kādu no Svētku kolektīviem piekrita nedomājot, taču ar vienu nosacījumu, tam ir jābūt viņas bērnības deju kolektīvam “Pūpolītis”. Priekšnesuma laikā Aija visu laiku dziedāja līdzi. Pēc tā viņa atzina, ka, lai vieglāk būtu atcerēties soļus, viņa iet dziedādama. Dziedātāja ir pārliecināta: “Dziesmusvētki ir jāizbauda katram”. Dziedātājas un deju kolektīva “Pūpolītis” šarms bija izšķirošais un skatītāju balsojuma rezultātā viņi kļuva par “LAI TOP” 3.raidījuma uzvarētājiem un skatītāju simpātiju balvas ieguvējiem.

“LAI TOP” ceturtajā raidījumā, kas LTV1 būs skatāms 7.jūnijā, ar pozitīvām emocijām skatītājus piepildīs dziedātāja Liene Šomase un Valmieras Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris “SI BEMOL”, dūla Katrīna Puriņa un Rīgas skolēnu pils folkloras kopa “KOKLE”, sprinteris Ronalds Arājs un Rīgas 45.vidusskolas jauktais koris, kā arī dziedātājs Nikolajs Puzikovs un Ogres kultūras centra deju studija “PĪLĀDZĪTIS”.

Raidījums “LAI TOP” televīzijas skatītājiem dos iespēju gūt priekšstatu par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšnesumu tapšanas aizkulisēm un dalībniekiem visā Latvijā, kā arī kopā ar svētku kolektīviem un sabiedrībā populāriem cilvēkiem izdzīvot pirmssvētku emocijas. Tā mērķis nav sāncensība un salīdzināšana, bet gan kopības sajūta un svētku noskaņa, parādot tautas mākslas daudzveidību visā Latvijā! Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi – gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kuri savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus un, protams, ikviens televīzijas skatītājs īpašajos svētdienu vakaros.

Kā ierasts, aicinām skatītājus balsot, nosakot sirsnīgāko raidījuma priekšnesumu, kā arī atbalstīt kolektīvus un gūt pozitīvas emocijas klātienē Latvijas Televīzijas koncertstudijā Zaķusalā. Pieteikties var, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Ieeja ir bez maksas.

Daudz interesanta par “LAI TOP” dalībniekiem var atrast: http://laitop.lsm.lv, kā arī Latvijas Televīzijas sociālo tīklu kontos Facebook, Twitter, Instagram un Draugiem.lv.

Tiekamies LTV1 svētdienu vakaros pulksten 21.20!