Riodežaneiro durvis ver sambas skolas

Lai nākamā nedēļa būtu izdevusies, svētdienas vakarā Dziesmusvētku ieskandināšanas raidījums “LAI TOP” skatītājiem dāvās pozitīvu emociju lādiņu un ieraus pirmssvētku sajūtu virpulī. Dziedātāja Aija Andrejeva izdejos deju soļus kopā ar deju kolektīvu “Pūpolītis”, Nils Jansons nomainīs skrituļslidas pret pastalām un iejutīsies bērnu tautas deju ansamblī “Dzintariņš”, raidījuma “De Facto” vadītājs Matīss Arnicāns saspēlēs ar Babītes novada Kultūrizglītības centra koklētāju ansambli “BALTI”, savukārt Karaliskā improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis kļūs par Rīgas 6.vidusskolas simfoniskā orķestra dalībnieku. 

Pieredzējušo Dziesmusvētku dalībnieki dziedātāja Aijas Andrejevas un deju kolektīvs “Pūpolītis” nāk no Lielvārdes – pilsētas ar īpašu auru. Pieņemot “LAI TOP” uzaicinājumu un gatavojoties svētdienas vakara raidījumam, Aija kļuvusi par šī kolektīva pilntiesīgu dalībnieci. Braucot mājās no pirmā mēģinājuma, viņa smaidījusi kā maija saulīte, jo no kolektīva nācis patiess, neviltots prieks un mīlestība pret deju. Kolektīva vadītāja Iluta Mistre Aiju raksturo kā dzirkstelīti, kura ar savu liesmojošo enerģiju un dabiskumu spēj aizraut, iedvesmot un noticēt visam, ko viņa dara.

Līdz šim LTV informatīvi analītiskā raidījuma “De Facto” vadītājs Matīss Arnicāns Dziesmusvētku gaisotni baudījis esot skatītāju rudās, tāpēc labprāt pieņēmis izaicinājumu piedalīties “LAI TOP”. Matīsa partneri - Babītes novada Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis “BALTI”, kuriem šie būs jau otrie Skolēnu dziesmu un deju svētki, atzinīgi novērtējuši LTV žurnālista centību. “Matīss ir ļoti rūpīgs un  nopietns. Katrā mēģinājumā varēja pamanīt, ko jaunu Matīss apguvis – viņš ir ļoti apzinīgs un nepieļauj nevienu paviršību.” Gatavojoties svētdienas raidījumam Matīss kādu lietu pamēģinājis pirmo reizi mūžā. Kas ir šī lieta, uzzināsi, skatoties pozitīvo emociju šovu “LAI TOP” pulksten 21:20!

Skrituļslidotājam Nilam Jansonam līdz šim nav bijusi nekāda saskarsme ar Dziesmusvētkiem, tāpēc ne velti viņa skatuves partneri svētdienas šovā “LAI TOP” būs pieredzējušais bērnu tautas deju ansamblis “Dzintariņš”, kas piedalījies pilnīgi visos Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Sportists īsti nezina, kādas emocijas gaidīt no šova, taču priecājas, ka beidzot viņam ir dota iespēja nedaudz pietuvoties šiem vērienīgajiem svētkiem un pamēģināt ko pavisam jaunu un nepieredzētu. Arī Nils kopā ar kolektīva dejotājiem pirms uzstāšanās skaitīs līdz pieci — veiksmei – kā jau savējam pienākas.

Radīt kopīgu priekšnesumu un izjust pirmssvētku emocijas tika aicināts arī Karaliskā improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis, kurš pozitīvo emociju šovā “LAI TOP” iejuties Rīgas 6.vidusskolas simfoniskā orķestra kolektīvā. Aktierim Dziesmusvētku sajūtas nav svešas, jo viņš pats ir izjutis milzīgo gandarījumu, uzstājoties lielkoncertā pēc stundām gariem un nogurdinošiem mēģinājumiem. No “LAI TOP” Nauris sagaida daudz pozitīvu emociju un, protams, arī neaizmirstamu piedzīvojumu, jo timpāni ir mūzikas instruments, kuru viņš nav spēlējis vēl nekad, līdz šim.

Pozitīvo emociju šova “LAI TOP” 31.maija raidījuma īpašie viesi: “Triānas Parks” un “Carnival Youth” !

    Kā ierasts, aicinām skatītājus balsot, nosakot sirsnīgāko raidījuma priekšnesumu, kā arī atbalstīt kolektīvus un gūt pozitīvas emocijas klātienē Latvijas Televīzijas koncertstudijā Zaķusalā. Pieteikties var, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Ieeja ir bez maksas.

Raidījums “LAI TOP” televīzijas skatītājiem dos iespēju gūt priekšstatu par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšnesumu tapšanas aizkulisēm un dalībniekiem visā Latvijā, kā arī kopā ar svētku kolektīviem un sabiedrībā populāriem cilvēkiem izdzīvot pirmssvētku emocijas. Tā mērķis nav sāncensība un salīdzināšana, bet gan kopības sajūta un svētku noskaņa, parādot tautas mākslas daudzveidību visā Latvijā! Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi – gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kuri savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus un, protams, ikviens televīzijas skatītājs īpašajos svētdienu vakaros.

Vairāk informācijas par “LAI TOP” dalībniekiem var atrast: http://laitop.lsm.lv, kā arī Latvijas Televīzijas sociālo tīklu kontos Facebook, Twitter, Instagram un Draugiem.lv.

Tiekamies LTV1 svētdienu vakaros pulksten 21.20!