"Covidpass" atpaliek no atvieglojumiem

Vakar, “Radīti mūzikai” piektajā koncertā, tika noskaidroti tie trīs dalībnieki, kuri svētdien, 5.aprīlī pulksten 21:20, LTV1 tiešraidē cīnīsies par konkursa galveno balvu – stipendiju 1000 eiro apmērā. Lielajā finālā dzirdēsim Martas Balodes lirisko klavierspēli, Mika Akota emocionālo ģitāras spēli un Egijas Veldres izsmalcināto flautas spēli.

Piektajā konkursa kārtā pieciem dalībniekiem bija jāsagatavo divi uzdevumi: jārod kopīga valoda ar citām mākslas formām un jāsagatavo muzikālais noformējums spilgtākajām Rīgas kinostudijas filmu epizodēm. Žūrija savos vērtējumos bija stingri un nebaidījās teikt arī kritiskus vārdus, taču kopumā pozitīvi novērtēja dalībnieku sniegumu.

Vislielāko atzinību un augstākos novērtējumus no visiem žūrijas locekļiem izpelnījās flautiste Egija Veldre. “Manuprāt, Imants Kalniņš varētu daudz ko mācīties no šīs izvēles konkrētajā filmā,” par Egijas veidoto muzikālo noformējumu filmai “Pūt vējiņi” izteicās kinorežisors Dāvis Sīmanis. Savukārt Kristapa Vanaga veidoto muzikālo pavadījumu filmai “Tauriņdeja” kinorežisors atzina par labāku, nekā tā ir filmas oriģinālā.   

Šo svētdien, 5.aprīlī, LTV1 izskanēs sestais, pēdējais akadēmiskās mūzikas konkursa “Radīti mūzikai” koncerts, kurā uz skatuves kāps nu jau vairs tikai trīs dalībnieki. Finālā katram dalībniekam būs jāizpilda trīs skaņdarbi.

Pirmajā uzdevumā jauniešiem būs jānodemonstrē sava virtuozitāte, pārvaldot mūzikas instrumentu, kā arī spēja izpildīt tehniski sarežģītu skaņdarbu, saglabājot priekšnesuma vieglumu. Otrajā uzdevumā būs jāizpilda latviešu tautas dziesma, savukārt trešajā – žūrija vēlēsies sadzirdēt melodijas interpretācijas dziļumu un spēju melodijā apturēt laiku.

  Video stāstos dzirdēsim par jauniešu piedzīvoto konkursa sešās nedēļās, kas ir bijuši viņu lielākie ieguvumi un izaicinājumi, kā arī noskaidrosim, kas viņiem šķitis pats grūtākais un ko viņi ieguvuši no žūrijas komentāriem.

Akadēmiskās mūzikas konkursa finālā uz skatuves atkal tiksies visi astoņi “Radīti mūzikai” 2.sezonas dalībnieki un vienosies kopējā priekšnesumā.

Atgādinām – Latvijas Televīzijas rīkotā akadēmiskās mūzikas konkursa “Radīti mūzikai” lielais fināls LTV1 skatāms svētdien, 5.aprīlī pulksten 21:20.

Vairāk informācijas par “Radīti mūzikai” otrās sezonas dalībniekiem var atrast: http://ltv.lsm.lv/lv/kultura/radiiti-muzikai-2015/, kā arī “Radīti mūzikai” Facebook.com lapā.