Mazākas iemaksas 2. pensiju līmenī – nabadzīgāki nākotnes pensionāri

Vakar, 5.aprīlī, ar krāšņu koncertu noslēdzās Latvijas Televīzijas rīkotais akadēmiskās mūzikas konkurss “Radīti mūzikai”. Žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā uzvaras laurus plūca piecpadsmitgadīgais ģitārists no Alsungas – Miks Akots. Otrajā vietā ierindojās flautiste Egija Veldre, trešajā – pianiste Marta Balode.

Konkursa laureāts Miks Akots balvā saņēma vienreizēju finansiālo stipendiju savai muzikālajai izaugsmei 1000 eiro apmērā. Pēc rezultātu paziņošanas jaunais mūziķis atzina: “Es jūtos lieliski! Mazdrusciņ gan apstulbis! Bet es gribu pateikt lielu paldies maniem atbalstītājiem. Bez viņiem es šeit noteikti nestāvētu. Liels paldies manam skolotājam Ainaram Macpanam un, protams, maniem vecākiem.” Iegūto balvu Miks ir nolēmis izmantot jaunas klasiskās ģitāras iegādei.

Pēc koncerta pastāvīgais žūrijas loceklis Andris Veismanis atzina: “Esmu ļoti gandarīts par rezultātiem. Vērtējums ir ļoti objektīvs. Man prieks, ka novads, tālumā no galvaspilsētas, spēj radīt un atbalstīt tādu talantu. Mikam piemīt iekšēja muzikalitāte, kas ir neraksturīga tik jauniem cilvēkiem. Viņš ar savu kluso ģitāras spēli spēj piepildīt gan skatuvi, gan zāli un ar savu izjusto muzicēšanu šarmēt klausītājus.” Arī pārējiem finālistiem diriģents novēl veiksmi un atrast savu ceļu mūzikā.

Šobrīd Miks mācās Alsungas vidusskolas 9. klasē. Klasiskās ģitāras spēli viņš ir apguvis Alsungas mūzikas skolā. Nākotnē jaunais mūziķis iecerējis turpināt mācības Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā, apgūstot klasiskās ģitāras spēli tik pat spoži, kā šī instrumenta virtuozi Latvijā Kaspars Zemītis un Aivars Hermanis.

Raidījuma sponsors – tirdzniecības centrs “Origo” savu simpātiju balvu piešķīra pianistei Martai Balodei.

Vairāk informācijas par visiem “Radīti mūzikai” 2. sezonas dalībniekiem var atrast: http://ltv.lsm.lv/lv/kultura/radiiti-muzikai-2015/, kā arī “Radīti mūzikai” Facebook.com lapā.

Uz tikšanos nākamajā “Radīti mūzikai” sezonā!