Latvijas drifta sezona

Šodien Biķernieku sporta bāzē atklāta Latvijas drifta sezona. Vēl gan bez skatītājiem un arī bez Pro klases braucieniem, bet visā visumā – pilnvērtīgi. Par sezonas pirmo notikumu driftā Andris Auziņš.

Sezonas atklāšanu autosporta sānslīžu meistari gaidīja visu pandēmijas laiku – to varēja just boksu zonā, kur blakus latviešiem milzum daudz viesu no Igaunijas, tāpat arī lietuvieši nesmādēja Latvijas sezonas atklāšanu. Prestižākajā klasē Lielākā zvaigzne latviešu – drifta talants Nikolass Bertāns – 15 gadus vecajam latvietim pasaules drifta tūrēs šogad izdevās aizvadīt vien pāris braucienus, bet dīkstāvē Nikolass paspējis uzbūvēt vēl vienu automašīnu, kas gaida jaudīgāku dzinēju, lai varētu izmēģināt jaunos dzelžus darbībā.

Intervija - Nikolass Bertāns, Latvijas drifta meistars

Nikolass Bertāns sezonas atklāšanā pierādīja savu pārākumu pār visiem konkurentiem. Finālā latviešu pusaudzim pretī stājās spēcīgais igaunis Kevins Līge, bet arī viņam nebija pa spēkam turēt līdzi Bertānam un latvietim kārtējā drifta uzvara. Arī nākamās sacensības Bertānam varētu būt tepat Baltijā...

Intervija - Nikolass Bertāns, Latvijas drifta meistars

Nākamās sacensības Baltijas ieskaitē jau pēc nedēļas Palangā, bet sezonas lielo finālu noslēgums paredzēts oktobra sākumā tepat Biķerniekos.