Vienības velobraucienā piedalījās vairāk nekā trīs tūkstoši velobraucēju

0.0
Siguldā norisinājies jau 34. Vienības velobrauciens, sacensībās piedalījās vairāk nekā trīs tūkstoši velobraucēju un vienkārši riteņbraukšanas entuziastu. Riteņbraucēju svētkus baudīja arī Andris Auziņš.

34. vienības velobrauciena protokolā zīmīgs skaitlis – kopā riteņbraucēju svētkos dažādās distancēs piedalījās 3333 velomīļu. Jau trešo gadu riteņbraucēju svētki Siguldas apkaimē norisinās divas dienas. Sportiskā nagla Vienības velobraucienā, protams, bija sporta brauciens. 99 kilometru garā distance nebija viegla – velobraucēji apzinās, ka finišs ir Siguldas kalnā, tāpēc jau līdz tam mēģināja veikt atrāvienus, lai viss neizšķirtos tieši kāpumā. Vairāki atrāvieni vainagojās ar panākumiem – viens pats no visiem aizbēga igaunis Karls Patriks Lauks izcīnot uzvaru. Bet cīņā par otro vietu labākās savas īpašības parādīja Kārlis Klismets – tieši Gaujas kalnā nodrošinot otro vietu.

Intervija - Kārlis Klismets, 34. Vienības velobrauciena vicečempions

Tautas klases brauciens šogad viens no garākajiem, kāds bijis. Teju diviem tūkstošiem velobraucēju bija jāpievar 49 kilometru garā trase – svētdienas sutoņā tas bija krietns pārbaudījums jebkuram. Sacensībās piedalījās arī Latvijas republikas prezidents Edgars Rinkēvičs.