Paides rallijā latviešu ekipāža Emīls Blūms/Didzis Eglītis ieņem trešo vietu

0.0
Igaunijas pilsētas Paides apriņķī aizvadīts jau piektais Latvijas čempionāta posms autorallijā. Paides rallijs arī šoreiz bija ļoti internacionāls, jo startēja arī labi zināmas tālāku ārzemju ekipāžas, kā šādā konkurencē sevi parādīja latvieši, stāsta Andris Auziņš.

Paides autorallijā, kas bija Latvijas čempionāta piektais posms jau no pirmās sacensību dienas pēc četriem ātrumposmiem visiem pa priekšu aizsteidzās norvēģa Petera Norstranda ekipāža, kas startē ar Latvijas licenci. No mūsējiem Emīls Blūms/Didzis Eglītis atpalika pusminūti ieņemot trešo vietu. Vēlāk Blūms tempu kāpināja un apsteidza otrajā vietā esošo turku Keremu Kazasu. Otro vietu Blūms/Eglītis noturēja līdz pat pēdējam desmitajam ātrumposmam, tajā latvieši devās ar gandrīz četru sekunžu pārsvaru. Ar to gan nebija gana un pēdējos kilometros turks ne tikai panāca Blūmu/Eglīti, bet rallija noslēgumā izrādījās par 0,8 sekundēm ātrāks atkal atbīdot Blūmu/Eglīti uz trešo vietu.

Intervija - Emīls Blūms, Paides autorallija trešās vietas ieguvējs

Pārliecinoša uzvara absolūtajā kopvērtējumā Norstrandam, kurš tuvāko Kazasu un Blūmu apsteidza par vairāk nekā divām minūtēm. Pēc šī rallija Latvijas čempionāta kopvērtējumā Blūms/Eglītis saglabā pārliecinošu vadību, pēdējais sezonas posms septembra izskaņā norisināsies Lietuvā.