Latvijas hokeja valstsvienība turpina gatavoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram

0.0
Latvijas hokeja valstsvienība turpina gatavoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas Rīgā notiks jaunnedēļ. Šodien izlasei pievienojās vēl vairāki spēcīgi kandidāti. Par to Andris Auziņš.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs startēs jau pēc sešām dienām, šodien Latvijas valstsvienība ir pilnā sastāvā. Dienu ātrāk nekā cerēts uz ledus kāpa arī Zemgus Girgensons, kuram aiz muguras jau 12 sezonas NHL klubā Bufalo Sabres, bet nākamos trīs gadus uzbrucējs pavadīs saulainajā Floridā Tampabejas Lightning. 30 gadus vecais Girgensons pēdējo reizi valstsvienībā spēlēja Pekinas olimpisko spēļu atlasē, bet pasaules čempionātā pēdējo reizi spēlēja pirms septiņiem gadiem.

Intervija - Zemgus Girgensons, Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs

Pirmie treniņi pirms atlases arī Zviedrijas čempionam Mārtiņam Dzierkalam un Šveices čempionam Rūdolfam Balceram, kurš pēdējo pasaules čempionātu bija spiests izlaist savainojuma dēļ.

Intervija - Rūdolfs Balcers, Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs

Agrāk no Girgensona līdzjutēji gaidīja vārtus teju katrā spēlē, šobrīd aina ir citādāka un Zemgus loma komandā varētu būt ērtāka viņa piekoptajam spēka spēles stilam.

Intervija - Rūdolfs Balcers, Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs

Intervija - Zemgus Girgensons, Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs

Jau rītdien izlase pārcelsies uz Arēnu Rīga, kur svētdien un pirmdien vienīgās pārbaudes spēles pret Dāniju.