Ķeguma trasē aizvadīts Pasaules čempionāta posms motokrosā MXGP

0.0

Latvijas Grand Prix motokrosa diena sākās ar Eiropas čempionāta klašu otrajiem braucieniem. Lielākās cerības saistījās ar 250 klasi, jo Kārlis Alberts Reišulis vakar finišēja otrais. Šodien braucienā Kārlim klājās vēl labāk. Ļoti ātri mūsējais kļuva par brauciena līderi. Viņam pakaļ dzinās pirmā brauciena uzvarētājs holandietis Kas Valks un itālis Valerio Lata. Lai arī ne nez grūtībām, Reišulis vadību noturēja, līdz tomēr pēdējā aplī viņam garām aizbrauca Valks. Līdz ar to Reišulis palika otrais gan braucienā, gan posmā aiz holandieša. Trešais bija jau minētais Lata.

Intervija - Kārlis Alberts Reišulis, 2.vietas ieguvējs EM 250 klasē

Kopvērtējumā Reišulis tagad ir piektais, bet līderis ir francūzis Matiass Valins. Vēl divi mūsējie – Mairis Pumpurs posmā palika desmitais, bet Markuss Kokins – 15-ais. Savukārt 125 klasē šodien tika labi neveicās Markusam Ozoliņam. Vakardienas ceturto vietu viņš nomainīja pret 11., kas summā deva astoto vietu. Bet uzvara tika ungāram Noelam Zanošam. MX GP klasē pirmajā braucienā finišējot pirmais, bet otrajā ieņemot trešo vietu, par posma uzvarētāju tika atzīts holandietis Džefrijs Herlings. Nākamās vietas uz goda pjedestāla ieņēma slovēnis Tims Gajsers un spānis Horhe Prado. Pieklājīgi nostartēja abi  latvieši – Uldis Freibergs ieņēma 19., bet Tomass Šileika – 23.vietu.

Intervija - Uldis Freibergs, 19.vietas ieguvējs MX GP klasē

Čempionāta kopvērtējumā līderis MX GP klasē ir Gajsers, no kura Prado atpaliek par četriem punktiem. MX 2 klasē, kur latvieši nepiedalījās, posmā divu braucienu summā triumfēja beļģis Saša Koens. Te daudz ko noteica pirmā brauciena uzvarētāja holandieša Keja De Volfa kritieni otrajā braucienā, kas neļāva viņam pakāpties augstāk par ceturto vietu.