Pludmales volejbola izloze

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēs astoņas komandas – pa četrām vīru un dāmu turnīrā. Izloze noteica, ka latvieši nevar ielozēt vienā apakšgrupā. 2015.gada Eiropas čempioniem Samoilovam un Šmēdiņam izloze amizanta – igauņi Nelvāks/Tīsārs un Desslers/Hūbers, bet trešā komanda ir Mūls un Serums, kuri mūsējos uzaicināja trenēties kopā Norvēģijā.

Pļaviņam/Točam izloze noteica grūtu grupu – krievi Semjonovs/Ļešukovs, kurus mūsējie uzvarēja Olimpiskajā kvalifikācijas finālā, tāpat arī bijušie pasaules vicečempioni austrieši Doplers/Horsts un sīkstie beļģi.

Dāmām visa uzmanība uz mūsu Eiropas čempionēm – Graudiņa/Kravčenoka pretiniekos saņēma – krievietes, somietes un labi pazīstamās austrietes Plezuštigu/Šicenhoferi.

Intervija - Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, Eiropas čempiones pludmales volejbolā

Lai gan līdz čempionātam nepilnas trīs nedēļas, pavisam droši par tā norisi volejbolisti nevarēja būt. Tikai vakar, dienu pirms oficiālās izlozes Ministu kabinets apstiprināja volejbola federācijas lūgtos 350 tūkstošus čempionāta norisei.

Intervija - Ilga Šuplinska, Izglītības un Zinātnes ministre

Šībrīža noteikumi atļauj Majoru divarpus tūkstošu ietilpīgajā stadionā atļaut 800 skatītājus, taču – septembrī situācija varētu mainīties un federācijas plānotie ienākumi no biļetēm sarukt.

Intervija - Jānis Buks, Latvijas volejbola federācijas prezidents

Intervija - Ilga Šuplinska, Izglītības un Zinātnes ministre

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā risināsies no 15.septembra. Par titulu cīnīsies 32 labākie Eiropas dueti vīru un dāmu konkurencē.