Latvijas skeletona izlase uzsākusi vasaras treniņus

Treniņus gatavojoties nākamajai sezonai uzsākuši ziemas sporta veidu pārstāvji. Viņu vidū arī Latvijas skeletona izlase. Pie brāļiem Dukuriem Siguldā viesojās Matīss Timofejevs.

Ārkārtas stāvoklis skeletonistus tā īsti neskāra, šis laiks noderēja, lai savestu kārtībā skeletonus, slieces un citas tehniskās nianses. Skeletonisti trenējas divās grupās – jaunākie sportisti vienā, bet brāļi Dukuri otrā.

Intervija - Martins Dukurs, skeletonists
Intervija - Mihails Arhipovs, fiziskās sagatavotības treneris

Praktiski visi jaunie skeletonisti iekļauti Olmipiskās vienības sastāvos – ja brāļi Dukuri ir A sastāvā, tad vēl trīs sportisti ir B, bet viena meitene C sastāvā.

Intervija - Martins Dukurs, skeletonists

Kā ierasts par brāļu Dukuru fizisko sagatavotību rūpējas treneris Mihails Arhipovs. Jau trešo sezonu viņš apvieno darbu gan ar kamaniņu, gan skeletona komandām.

Intervija - Mihails Arhipovs, fiziskās sagatavotības treneris

Abiem brāļiem ar veselību viss ir kārtībā – īpaši svarīgi tas ir Tomasam, kuram iepriekšējā vasarā bija jāveic kājas operācija. Tomass ir 38 gadus vecs, iepriekš viņš plānoja par karjeras turpināšanu lemt pēc katras sezonas beigām, bet tagad mērķis ir zināms.

Intervija - Tomass Dukurs, skeletonists

Smagākus treniņus skeletonisti sāks aizvadīt vasaras izskaņā. Savukārt provizoriskais kalendārs paredz, ka sezona ar PK posmu Siguldā sāksies novembrī, tomēr tas vēl var mainīties.