Laura un Pēteris Šulmeisteri: Kas paliek pēc svētkiem?

20. decembra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā — Laura un Pēteris Šūlmeisteri par svētku piedzīvošanu un prieka dāvāšanu citiem Ziemassvētku laikā.

Laura un Pēteris Šūlmeisteri šogad svinēja piecpadsmito laulību gadadienu. Viņi atraduši saskaņu ne tikai ikdienā, bet arī darbā, abi kopā piedaloties foto projektos, kā arī jau vairākus gadus veidojot koka kalendārus un sirsnīgas dizaina lietas. Tiem, kas mīl Dievu, visas lietas nāk par labu — tā ir atziņa, kas ne tikai rotā Šūlmeisteru mājas likumu plāksni, bet ir arī viņu ģimenes vadmotīvs.

Pēteris Šūlmeisters: «Kas šajos svētkos notiek — ģimene sanāk pie galda, paēd, saņem dāvanas. Kas paliek pēc tam? Jā, cilvēki iet uz baznīcu, varbūt pārdzīvo garīgu dvēselisku pārdzīvojumu, bet vienalga — kas paliek pēc tam? Es gribētu visiem vēlēt, lai ir kaut kas ļoti vērtīgs, kas paliek pēc tam. Kad ir paēsti pīrāgi, nodedzinātas eglītes, kad ir izmalti veikali un saņemtas dāvaniņas. Ja jums kaut kas pēc tam paliek, jūs esat laimīgi cilvēki. Bet, ja tie ir kārtējie svētki, un nav bijuša kustinoša, garīga pārdzīvojuma, Kristus nav piedzīvots, tad tie ir velti.»

Laura Šūlmeistere: «Pareizticībai es pievienojos, jo man vīrs to izdarīja divus gadus pirms manis. Sapratu, ka man ir svarīgi būt kopā ar ģimeni. Kad bija piedzimusi mūsu meita un viņai bija divi gadi, sapratu, ka ģimene, kura nav kopā baznīcā, ir puskliba. Mūsu ģimenē vissvarīgākais ir ticības dāvana. Nosargāt to un nepazaudēt. Protams, ticība ir dāvana — tā ir iedota, un tā ir jāsargā. Lai arī kādus lēmumus mēs pieņemtu, mēs balstāmies tajā, ko tas dos mūsu garīgajai izaugsmei.»