Preses konferencē Francijas vēstniecībā informē par Parīzes olimpiskajām spēlēm

0.0
Tuvojas Parīzes olimpiskās spēles - apaļš mēnesis līdz atklāšanai. Šodien par to īpašo informēja Francijas vēstniecība Latvijā, atklāta arī īpaša izstāde. Par visu to plašāk Andris Auziņš.

Francijas vēstniecības visā pasaulē ir daļa no Parīzes olimpisko spēļu vēstnešiem, katrā no valstīm vēstniecības uzņēmušās lielu daļu, lai iegūtu pēc iespējas lielāku atpazīstamību pasaulē un noslēguma ceremonijā atkal varētu dzirdēt klasiskos vārdus – šīs ir labākās olimpiskās spēles vēsturē.

Intervija - Aurēlija Ruajē-Gunēna, Francijas vēstniece Latvijā

"Jau ir pārdotas 13 miljoni biļešu. Mēs gribam panākt, lai viss ir pieejams, lai sasniegtu maksimālo skatītāju skaitu no visas pasaules. Prognozējam sasniegt 3,2 miljardus skatītāju no visas pasaules."

Parīzes olimpiskās spēles būs īpašas ar plašo pieejamību – daudz sporta veidu nenotiks slēgtās būvēs, arī atklāšanas ceremonija norisināsies Sēnas upē un tās krastos.

Intervija - Aurēlija Ruajē-Gunēna, Francijas vēstniece Latvijā

"Šīs būs zaļākās spēles vēsturē. 95% celtņu mēs izmantosim arī turpmāk." 

Sabiedrībai pieejamā vide gan sarežģī drošības aspektus, Francijas varasiestādes kārtībai olimpisko spēļu laikā pieiet no pavisam citas puses.

Intervija - Sirils Kiviljē, Iekšējās drošības atašejs Baltijas valstīs

"Viss būs pieejams ar sabiedrisko transportu. Tāpēc mēs nesargāsim vienīgi speciālos autobusus, bet mēs par drošību rūpēsimies visā sabiedriskā transporta tīklā, lai droši justos visi. Tātad – drošība būs ne tikai atlētiem."

Pie Francijas vēstniecības teju pašā Rīgas sirdī no šodienas arī var aplūkot foto izstādi par Latviju 100 gados olimpiskajās spēlēs.