Valmierā aizvadīta Latvijas vieglatlētikas čempionāta 1. diena

0.0

Latvijas čempionāta pirmā diena sākās ar kārtslēkšanas sacensībām dāmām. Te par Latvijas čempioni kļuva Sima Ašķinezere, kas pieveica 4 metru un 15 centimetru augstumu. 100 metru barjerskrējienā par uzvaru ļoti sīvi cīnījās Madara Lungeviča un Laura Osipenko. Finišējot pēc 13,78 sekundēm, pirmā bija Lungeviča. Osipenko viņai zaudēja vienu sekundes simtdaļu un palika otrā.

Intervija - Laura Osipenko, 100 m/b 2. vietas ieguvēja

Vīriešiem 110 metru barjersprintā itin stabili pirmais bija Ralfs Zazerskis, kura rezultāts bija 14,70 sekundes.

Intervija - Ralfs Zazerskis, 110 m/b 1. vietas ieguvējs

Lodes grūšanā vīriešiem Latvijas čempiona godā tika Ralfs Eduards Gauja 16 metri un 24 centimetri. Par dienas izcilāko sasniegumu parūpējā Gunta Vaičule, kas 400 metru distancē, skrienot faktiski vientanē labu gabalu pa priekšu konkurentēm, finišēja pēc 50,83 sekundēm. Tādējādi Gunta izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu šajā distancē.

Intervija - Gunta Vaičule, 400 m distances uzvarētāja

Vīriešiem 400 metru skrējienā zelta medaļu ieguva Aleksandrs Tiščenko 47,38 sekundes. Tāllēkšanas sektorā nepārspēta palika Kitija Paula Melnbārde, kas labākajā mēģinājumā aizlēca 6 metrus un 31 centimetru tālu. Labi rezultāti tika sasniegti arī 100 metru sprintā. Tā vīriešiem te pārliecinoši uzvarēja mūsu sprinta līderis Oskars Grava, kas finišēja pēc 10,25 sekundēm.

Intervija - Oskars Grava, 100 metru uzvarētājs

Dāmām īsajā sprintā triumfēja Elizabete Kociņa 11,86 sekundes. Savukārt 1500 metru skrējienā triumfēja Agate Caune 4 minūtes un 21 sekunde. Šķēpa mešanā dāmām, nestartējot Līnai Mūzei-Sirmai, pārliecinoši uzvarēja Anete Sietiņa 60 metri un 28 centimetri. Vīriešiem - trio Gatis Čakšs, Patriks Gailums, Rolands Štrobinders - duelī, pārāks bija Gailums, kas 80 metru robežu nesasniedza, bet ar 79 metriem un 39 centimetriem uzvarai pietika.

Intervija - Patriks Gailums, Latvijas čempions šķēpa mešanā

Rīt Jāņa Daliņa stadionā Latvijas čempionāts vieglatlētikā noslēgsies ar uzvarētāju noskaidrošanu atlikušajās disciplīnās.