Latvijas basketbola vīriešu izlase nepilnā sastāvā aizvada treniņu

0.0

Basketbola valstsvienība olimpiskajam kvalifikācijas turnīram vēl aizvien gatavojas nepilnā sastāvā – šodien komandai pievienosies Rodions Kurucs, bet nedēļas nogalē izlase gaida ziņas no Bostonas Celtics par Kristapa Porziņģa savainojumu. Ar izlasi netrenējas arī pērnā pasaules kausa spīdeklis Andrejs Gražulis.

Intervija - Luka Banki, Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris

"Tas ir neiespējami ticēt, ka Gražulis kontakta treniņus sāks ātrāk par Olimpiskās atlases sākumu."

Beidzot izlasē pulcējušies visi labākie Latvijas saspēles vadītāji – arī pieredzējušais Jānis Strēlnieks, kura klātbūtne atļauj kapteinim Dairim Bertānam vairs nebūt vecākajam valstsvienības basketbolistam. Strēlnieks ir astoņas dienas vecāks par Bertānu.

Intervija - Dairis Bertāns, Latvijas basketbola valstsvienības kapteinis

Intervija - Rihards Lomažs, Latvijas basketbola valstsvienības aizsargs

Jāņus komandai atļauts nosvinēt ģimeņu lokos, bet pēc saulgriežu svinībām divas pārbaudes spēles – mājās pret Ēģipti, pēc tam izbraukumā pret Somiju.

Intervija - Luka Banki, Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris

"Atklāti sakot – es priekšroku devu, lai abas spēles būtu mājās, bet lielākā daļa pretinieku nevēlas ceļot, jo gatavošanās laiks ir ļoti ierobežots."

Izglītības ministrija ziņo, ka gan basketbola, gan hokeja valstsvienības saņems papildus finansējumu, lai mūsu valsts komandas varētu labāk sagatavoties abām olimpiskajām kvalifikācijām. Basketbolam tie būs nepilni 400 tūkstoši, bet hokejam – 416 tūkstoši eiro.