Daudz laimes, jubilār! Mūziķis Kristaps Krievkalns

0.0

Tieši savā 50. dzimšanas dienā – tā ir 17. maijā! – raidījumā "’Daudz laimes, jubilār!" viesojas komponists, mūzikas producents un aranžētājs Kristaps Krievkalns, kas ir daudzu Latvijas muzikālo projektu drošā aizmugure, muzikālās grupas vadītājs.

Iespējams, šo prasmi – būt par projektu māksliniecisko līderi un dziedātāju atbalstu – Kristaps mācījies no sava skolotāja, Jelgavas bigbenda vadītāja Raita Ašmaņa, kuru arī var saukt par daudzu jauno mūziķu tēvu mūzikā.

Krievkalna profesionālo sadarbības partneru un draugu saraksts gan neietver tikai jaunos, tajā ir arī ļoti daudz pieredzējušu mākslinieku, saraksts ir arī ļoti garš – tajā ir gan solisti, gan komponisti, gan mūzikas producenti. Starp tiem: Aija Andrejeva, Ginta Krievkalne, Normunds Rutulis, Ingus Pētersons, Uldis Marhilēvičs, Zigmars Liepiņš, Miks Dukurs, Dons, Edvīns Zariņš, Marija Naumova – tie ir tikai daži no mūziķiem, kas strādājuši Kristapa studijā.

Šķiet, Krievkalna talants slēpjas viņa raksturā, daudzpusīgumā, spējā ātri saprast lietas un atrast pareizo atslēgu, tāpēc nav nekāds brīnums, ka viņu sadarboties aicinājuši arī citu mākslu, piemēram, teātra cilvēki: Kristaps piedalījies Nacionālā teātra izrādēs "Vadonis" un "Parīzes Dievmātes katedrāle", kā arī komponējis mūziku Leļļu teātra izrādei "Ronja – laupītāja meita".

Latvijas Televīzijas arhīvs glabā ļoti daudz koncertu un iestudējumu ar Kristapa piedalīšanos. Raidījumā – arī daudz krāšņu stāstu gan no Krievkalna profesionālās, gan privātās pieredzes.