Latvijas hokejistes pasaules čempionāta turnīru Rīgā noslēdz ar uzvaru un 2. vietu

Pirms pēdējās spēles ar Lielbritānijas hokejistēm, lai izcīnītu grupā otro vietu, mūsu izlasei bija jāuzvar, vienalga vai pamatlaikā, vai soda metienu sērijā. Spēle gan sākās neveiksmīgi, jo jau trešajā minūtē pēc Elizabetes Saundersas metiena Latvijas izlase nonāca zaudētājos. Tomēr pirmā perioda beigās, izmantojot skaitlisko vairākumu, Emīlija Jakovļeva rezultātu izlīdzināja.

Otrās trešdaļas vidū mūsu komanda ieguva tiesības izpildīt soda metienu. To prasmīgi izmantoja kapteine Līga Miljone, panākot Latvijas vadību 2-1. Tiesa, jau pēc nepilnas minūtes Lielbritānijas hokejistes līdzsvaru atjaunoja.

Par spīti tam trešā perioda sākumā mūsējās atkal ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā. Un Linda Rulle trešo reizi raidīja ripu pretinieču vārtos. Spēles pēdējās minūtēs vairāk uzbruka Lielbritānijas izlase, bet latvietes ar Kristiānu Apsīti vārtos izturēja un pārsvaru nosargāja. Uzvara ar 3-2 nodrošināja mūsu izlasei otro vietu. 

Intervija - Anna Kubliņa, Latvijas izlases aizsardze

Līdz ar to turnīrs noslēdzās ar Slovākijas dāmu izlases uzvaru. Latvijas hokejistēm sudraba medaļas, bet trešo vietu izcīnīja Itālijas izlase.