Paolo Nikolato aizvadījis pirmo preses konferenci futbola izlases galvenā trenera statusā

Pirmo preses konferenci futbola izlases galvenā trenera statusā aizvadījis itāļu treneris Paolo Nikolato. Par viņa galvenajām atziņām stāsta Matīss Timofejevs.

57 gadus vecais Nikolato iepriekšējos septiņus gadus strādāja ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Par Latvijas izlases galveno treneri viņu apstiprināja februāra sākumā. Pēc tam Paolo daudz laika pavadīja Latvijā un klātienē vēroja lielāko daļu no Virslīgas pirmo divu kārtu spēlēm. Treneris vēl nesteidzas nosaukt sistēmu kādā viņa vadībā spēlēs izlase.

Intervija - Paolo Nikolato, Latvijas Futbola izlases galvenais treneris

"Es kā primāro neizvirzu spēles sistēmu, bet es novērtēju spēlētājus. Izvērtējot, kas ir labākais futbolistos piemēroju viņiem spēles sistēmu."

Latvijas vīriešu futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato valstsvienības kandidātu sarakstā iekļāvis iepriekš disciplīnas pārkāpuma dēļ neizsauktos Pāvelu Šteinboru un Artūru Zjuzinu, jo viņam nav svarīgi pagātnes notikumi, ceturtdien preses konferencē uzsvēra treneris.

Pēc pagājušā gada pavasara spēlēm Dainis Kazakevičs vairs uz valstsvienību neizsauca pieredzējušo vārtsargu Šteinboru un pussargu Zjuzinu, bet Nikolato vadībā viņi atgriezušies izlasē.

Intervija - Paolo Nikolato, Latvijas Futbola izlases galvenais treneris

"Man neinteresē pagātne. Es vēlos dot iespēju spēlētājiem, lai viņi pierādītu, ka viņi ir izlases līmeņa futbolisti gan laukumā, gan ārpus tā. Viņu uzdevums ir pierādīt, ka mans lēmums bijis pamatots."

Preses konferencē Nikolato runāja itāliski un medijiem viņa teikto iztulkoja tulce. Treniņu procesam viņaprāt valodas faktors netraucēs.

Intervija - Paolo Nikolato, Latvijas Futbola izlases galvenais treneris

"Esam iemācījušies, ka futbola valoda ir starptautiska valoda. Protams, ka treniņos runāšu angliski. Visi mani treneri runā angliski, tā ka ar valodu problēmu nebūs."

Latvijas izlase treniņnometnes laikā Kiprā 21.martā spēlēs ar Kipru, bet piecas dienas vēlāk ar Lihtenšteinu.