Pasaules kauss biatlonā 20 km vīriešiem un 15 km sievietēm

Ar vienas dienas aizkavēšanos Holmenkollenā sākās Pasaules kausa 7. posms un notika sacensības klasikā gan sievietēm, gan vīriešiem. Andrejam Rastorgujevam augstā 6. vieta, Baibai Bendikai 21. pozīcija.

Rastorgujevs pirmajās trijās šautuvēs šāva nekļūdīgi un atradās piektajā vietā. Pēdējā šaušanā nopelnītā vienīgā soda minūte maksāja bronzas medaļu, un beigās Latvijas vadošajam biatlonistam augstā 6. vieta. Renārs Birkentāls ar trim kļūdām 42.vietā. Viss goda pjedestāls tika norvēģiem. Pārliecinoši uzvarēja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, otrais Tarjei Bē, trešais Vetle Šostads Kristiansens.

Intervija - Andrejs Rastorgujevs, 6. vietas ieguvējs

Bendika pirmajā šaušanā guļus bija precīza un bija otra ātrākā. Otrajā šaušanā stāvus Baibai divas kļūdas, trešajā šaušanā guļus visi šāvieni bija precīzi, bet pēdējā šaušanā stāvus – atkal divas kļūdas un beigās 21. vieta, uzvarētājai zaudējot nepilnas trīs minūtes.

Intervija - Baiba Bendika, 21. vietas ieguvēja

Sanita Buliņa bija 61., Annija Sabule 65.vietā. Uzvarēja norvēģiete Ingrida Tandrevolla, otrā zviedriete Elvīra Ēberga, bet trešā - uzvarētājas tautiete Ida Liena.