VEF Latvijas kausa fināla ģenerālmēģinājumā uzvar Rīgas "Zeļļus"

Šodien apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā aizvadītas divas intriģējošas spēles. Rīgā divu galvaspilsētas klubu cīņā ''VEF Rīga'' uzņēma ''Rīgas Zeļļus'', un ''Ogre'' savā laukumā uzņēma ukraiņu ''Prometey'', ko apspēlēja sezonas ievadā. Par rīdzinieku spēli stāsta korespondents Lotārs Zariņš.

Latvijas-Igaunijas līgas debitanti Rīgas Zeļļi tikās ar šosezon pirmajās tikšanās reizē uzvarēto VEF Rīga. Šodien Latvijas čempioni bija noskaņojušies kaujinieciskāk nekā iepriekšējā abu komandu duelī. Pirms spēles sākuma sirsnīgs žests no līdzjutējiem, laukumā metot rotaļlietas, kas vēlāk nonāks Bērnu slimnīcas mazākajiem pacientiem.

Spēles ievadā septiņus punktus iekrāja VEF, pēc divām nospēlētām minūtēm pirmos punktus guva arī Rīgas Zeļļi. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar VEF panākumu 26:20. Dodoties puslaika pārtraukumā arī labāks VEF, realizējot pusi no izpildītajiem metieniem, kamēr Zeļļiem ar precizitāti piekliboja, realizēti tikai 32%. Pēc divām ceturtdaļām vadībā VEF ar 50:34.

Mājinieki turēja pārsvaru arī atlikušajā spēles daļā. Zeļļi, lai gan bija tuvu, bet nespēja nodeldēt divciparu deficītu. Panākums ''VEF Rīga'' ar 98:77.

Intervija - Dairis Bertāns, "VEF Rīga" basketbolists

Abas komandas šosestdien Jelgavā tiksies atkārtoti Latvijas kausa finālā.