V.I.P. Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Uģis Joksts, uzrunājot Jaunā gada pirmajā dienā, vēlēs veiksmi, intuīciju un prātu un Latvijai mierīgu un laimīgu gadu. Runājot par mieru, šo sajūtu erudīcijas spēle nostiprinās, uz V.I.P. ciklu aicinot Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandas. Pirmajā pusfinālā – labā krasta un kreisā krasta bataljonu trijnieki, kapteiņi: Ilze Borodkina un Edgars Berkmanis.

Ilze Borodkina – komandas kapteine. Darbadienas rit birojā. Iedvesmojošus cilvēkus satiek studenšu korporācijā "Dzintra", Zemessardzē, "Budēļos". Patīk tālu iet ar lielu somu pa dziļu mežu un palikt tur pa nakti. Dzīvo ar tradicionālo kultūru sirdī un vienmēr nomodā esošu vēlmi pamēģināt arvien jaunas radošas un arī pavisam piezemētas lietas. Biedri saka: kā Šveices nazis – vispusīga, daudzšķautņaina un ar viedokli.

Viesturs Liepkalns – aizņemts korporatīvajā vidē, vairākus gadus aktīvi iesaistījies politiskajos procesos, bijis partiju valdes loceklis, arī 13. Saeimas deputāts. Prot pa skaidriem plauktiņiem salikt pat vissarežģītākās situācijas, soli pa solim izvest tām cauri ar skaidru skatu un staltu stāju. Biedri saka – viņa vadībā var doties jebkurā uzdevumā. Viesturam patīk daudz ceļot un lasīt 20. gadsimta vēstures grāmatas.

Jānis Jaksons – ir pacietīgs, jo apzinās, ka ne viss top/nāk ātri. Jebkuru kolektīvu, kurā ticis uzņemts, uzskata par ģimeni. Komandas biedri saka – pilnīgi lietišķajā juristā slēpjas pilnīgi neticama azarta dzirksts un improvizējoša iztēle. Brīvajā laikā galvu labprāt izvēdina, skrienot pa takām un pie reizes iedvesmojot citus skriet līdzi. Zemessardzes taku skriešanas komanda ir tieši Jāņa iniciatīva.

Edgars Berkmanis – komandas kapteinis. Ir dažādu līmeņu un statusu augstākā izglītība. Darbs, mājas, dienests, sports un aktīva atpūta – interesē viss. Līdz šim nav bijusi pieredze ne prāta spēlēs, ne V.I.P. spēlē.

 Rūdolfs Krūklis – uzņēmējs, ikdienā strādā IT, brīvajā laikā trenējas un piedalās taku skriešanā, kā arī atpūšas pie dabas ar ģimeni. Interesē politika un ekonomika. Piedalījies daudzos prāta spēļu vakaros un vienreiz V.I.P. 

Zane Karpenko – ikdienu pavada birojā, tāpēc kā introverts priecājas par iespēju brīvajā laikā lasīt vai skatīties kino. Patīk vasara, improvizācijas teātris un dzīvnieki. Reiz jau ir piedalījusies V.I.P.