Daudz laimes, jubilār! LTV žurnālists Gunārs Dūzis

LTV raidījums "Panorāma" ir leģendārs – tas piedzima 1958. gadā, tikai 4 gadus pēc tam, kad Latvijā vispār sākās televīzijas ēra, un "Panorāmas" vadītāji kļuva teju par katras Latvijas ģimenes ikvakara ciemiņiem, tuviem cilvēkiem.

Gunārs Dūzis savulaik bija viens no viņiem – "Panorāmas" tiešraides viņš vadīja pārī ar žurnālisti Ināru Makarovu, kura savu seno cīņu biedru sveic raidījumā "Daudz laimes, jubilār!": "Mūsu ceļi jau ir šķīrušies, jau ilgus gadus televīzijā nestrādāju, bet joprojām esam ļoti labās attiecībās," komentē Ināra. "Abi kopā esam vadījuši gan tiešraides, gan veidojuši sižetus, un Gunārs allaž bija mans vīrišķīgais plecs – mierīgs, visu uztvēra ar humoru, labā omā, šķiet – viņam vispār nav problēmu. Viņš ir arī viens no asprātīgākajiem cilvēkiem, ko vispār pazīstu."

Un kā gan ne? – Dūzis prot dzīvot ar garšu: viņš ir sena padomju laika auto "Zaparožeca" īpašnieks, ar ko, tāpat kā ar savu pirmās brīvvalsts laika Ērenpreisa velosipēdu, piedalās tvīda braucienos. Gunārs ir liels dejotājs, televīzijas ballēs izdancina kolēģes un tagad arī savas mazmeitas ievilinājis dejošanas, blūza un rokenrola priekā.

Būdams profesionāls žurnālists, savulaik arī LTV Programmu direktors un "Panorāmas" šefs, Gunārs, pirmkārt, ir lielisks cilvēks, latvietis, kurš mīl un lutina ģimeni un kolēģus ne tikai ar savu allaž mundro garu, bet arī ar gardiem ēdieniem, un saruna ar viņu arī nezinātājam sagādās prieku.