V.I.P. Dod pieci!

Ja esat pamanījuši sociālo reklāmu, kuru noslēdz  teikums: "Palīdzi jauniešiem, kurus līdzcilvēki izvēlas neredzēt!", tad zināt – tā aicina uz labdarību! Latvijas Televīzija sadarbībā ar kolēģiem no  Latvijas Radio 5 jau 10. gadu piedalās labdarības maratonā "DOD PIECI!"; kopš 15. decembra Doma laukumā turpinās "DOD PIECI!" maratons. Uģis Joksts un komandas ar erudīcijas spēli palīdzēs riskam pakļautiem jauniešiem. Komandu kapteiņi – "OPEN Radošais centrs" dibinātājs Edijs Klaišis un Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs.

Edijs Klaišis – komandas kapteinis. "OPEN Radošais centrs" dibinātājs un vadītājs. Jauniešu draugs un uzticības persona. Edijam var zvanīt 24/7, un viņš palīdzēs – nemeklēs normas un noteikumus likumdošanā, bet vienkārši palīdzēs. "OPEN Radošais centrs" ir vieta, kur jaunieši vecumā no 13 gadiem var nākt pavadīt savu brīvo laiku vai arī radoši izpausties. Ir iespējas spēlēt spēles, lasīt grāmatas, piedalīties fiziskās aktivitātēs.

Kaspars Markševics – dziedātājs, mūziķis, Latvijas Radio 2 ētera balss un Latvijas Bērnu atbalsta fonda valdes loceklis.  Kaspars uzskata, ka katrs bērns ir pelnījis izaugt drošā vidē, kur viņu saprot, mīl un pieņem, neraugoties uz dzīves pagriezieniem. Vadot LBAF, viņš pateicas liktenim, kas ļauj sniegt, dot un neprasīt par to pateicību.

Līva Rancāne – jauniešu atbalsta biedrības "Mentor Latvia" komunikācijas vadītāja. Līva jau vairāk nekā 7 gadus darbojas "Mentor Latvia" un ir brīvprātīgā mentore jauniešiem. Uzskata, ka vislielākā vērtība, ko var sniegt jauniešiem, ir kopīgi pavadīts laiks, kas ir arī "Mentor Latvia" mentorprogrammas idejas pamatā. Lielāko prieku gūst, organizējot iedvesmojošus un izglītojošus pasākumus jauniešiem un vienkārši esot kopā ar viņiem. 

Nils Sakss Konstantinovs – komandas kapteinis, Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs. Raksta prozu un publicistiku, ieguvis maģistra grādu teoloģijā un psiholoģijā, specializējies pusaudžu psihoterapijā, strādā ar jauniešiem, sniedzot psihoterapiju un psihodiagnostiku. Strādā Pusaudžu centrā, kurā jauniešiem no 15 līdz 25 gadu vecumam tiek sniegta palīdzība, lai pozitīvi ietekmētu viņu tālāko dzīves ceļu, sekmes mācībās un augstskolā, veselību, karjeru un attiecības nākotnes ģimenē.

Ralfs Eilands – mūziķis, televīzijas raidījumu vadītājs, šovmenis, ja vajag – aktieris, sociāli aktīva personība, kas labprāt iesaistās dažādos labdarības projektos. Ralfs bija galvenais vilcējspēks, kurš pēc Krievijas plaša mēroga iebrukuma Ukrainā organizēja atbalsta koncertu "Ukrainas brīvībai".

Kaspars Gorkšs – bijušais Latvijas izlases futbolists un Latvijas izlases kapteinis, vadījis dažādas nevalstiskās organizācijas, profesionāli ieguldījies interešu pārstāvniecībā un pārmaiņu procesa vadīšanā sporta un izglītības nozarēs. Palīdz jauniešiem caur sportā gūto pieredzi izprast, kā sevi motivēt, kā definēt skaidrus mērķus, rast kopīgu valodu ar politikas veidotājiem un panākt virzību pat ilgstoši ierūsējušos jautājumos.