V.I.P. "Splendid Palace" pret aktieriem

Starp otro un trešo adventi, laikā, kad pietuvojamies Latvijas skaistākā kinoteātra "Spendid Palace" simtgadei, kad divas nedēļas kopā ar Uģi Jokstu ir spodrinātas zināšanas par Latvijas un pasaules kino, laiks ar divām komandām piedzīvot finālspēli. Komandu kapteiņi – kinokritiķe Daira Āboliņa un aktieris Gundars Āboliņš.

Daira Āboliņa – komandas kapteine, kinoteātra "Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja, kuratore, kinokritiķe, kura kino skatīšanos uztver kā ļoti azartisku procesu. Tic, ka Latvijas kino reiz saņems arī savu "Oskaru" vai "Zelta palmas zaru". Patīk pavasara ziedēšana vecāku stādītajā dārzā, un neviens no viņas draugiem nav bijis pasargāts no ekoloģiskās ābolu sulas degustēšanas. Augstu vērtē tiešumu un aizrautību.

Ieva Sīpola – kinoteātra "Splendid Palace" vadītāja un kinoteātra veiksmes atslēga, kura nereti izvēlas palikt aiz kadra. Balansē uz administratīva vienriteņa, žonglējot ar divām lodēm – kino un kinoteātra telpu iznomāšana… Ievai patīk svinēt svētkus, būt dabā un sēņot, Ievas īpašā vājība ir gailenes. Cilvēkos novērtē humoru, darba sparu, trakas idejas un pozitīvismu.

Baiba Beatrise Sleže – SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja, vada uzņēmumu, kas ir kā daudzgalvains pūķis. Rūpējas, lai kinoteātra ekrāni būtu dzidri, lai Melngalvju namā skanētu mūzika, lai Rīgas tirgos būtu visplašākais piedāvājums un lai Rīgas vēsturiskajos namos tiktu godāta laika elpa. Baibas moto ir: dzīvot ar prieku!

Gundars Āboliņš – komandas kapteinis, Jaunā Rīgas teātra aktieris. Filmējies vairākos desmitos filmu. Savas telpas labiekārtotājs, slepenu, omulīgu Rīgas ēstuvju zinātājs, sudoku spēles entuziasts. Pēdējās lomas bijušas spēlfilmās "Homo Novus", "Ko zina klusā Gerda" un "Pilsēta pie upes". Reiz jau piedalījies "V.I.P." spēlē.

Anta Aizupe – aktrise, strādājusi dažādos teātros: Ģertrūdes ielas teātrī, "Dirty Deal Teatro", Nacionālajā teātrī, "Kvadrifronā", kā arī dažādos kino projektos. Latviešu filmu faniem būs palikusi atmiņā pēc filmām "Blakus", "Mamma vēl smaida" un vairākām lomām televīzijas seriālos. Anta reiz teikusi: "Izaicinājumi mani ceļ spārnos!" Jācer, ka arī šis…

Jānis Skutelis – Jaunā Rīgas teātra aktieris. Brīvajā laikā komiķis, bet brīvā laika ir maz. Jānis ir raidījumu un pasākumu vadītājs, izveidojis un vadījis Karalisko improvizācijas teātri. Par savu iekļaušanos JRT Jānis saka: "Teātrī mani uzņēma bez lielas anturāžas un ņemšanās, ļoti draudzīgi un veikli." Filmējies Matīsa Kažas filmās "Kino un mēs", "Kur vedīs ceļš", "Ūdens garša" un "Neona pavasaris".