Pasaules kauss biatlonā. 20 km vīriešiem un 15 km sievietēm

Lielisks sezonas sākums mūsu Andrejam Rastorgujevam. Esterzundā 20km klasikā alūksnietis pēdējā šaušanā neizvēra vienu mērķi un beigās viņam augstā ceturtā vieta. 

Rastorgujevs kā allaž izčelās ar labu soli trasē un pirmajā trijās ugunslīnijās aizvēra visus 15 mērķus. Pēdējā šautuvē tomēr viena kļūda un ceturtā vieta distancē. No pjedestāla viņu šķīra četras sekundes. Vācijai dubultuzvara. Pirmais Romans Ress, otrais Justus Strelovs. Viņiem abiem pa vienai kļūdai. Trešais, ar divām kļūdām un fantastisku ātrumu norvēģis Johanes Tinjes Bo. Aleksandrs Patriuks 91. vietā, bet Renārs Birkentāls 97. vietā. 

Par drāmu parūpējās dāmas. 15km klasikā ar vienu kļūdu šautuvē uzvarēja itāliete Liza Vitoci. Tuvu uzvaras atņemšanai bija precīzi šāvusī vāciete Franciska Proisa, kura finišā zaudēja nieka vienu sekundes desmitdaļu - vismazāko šajā distancē starp pirmo un otro vietu Pasaules kausa izcīņas vēsturē. Trešā vēl viena vāciete Vanesa Foigta. Ar četrām soda minūtēm Sanita Buliņa 57. vietā, Annija Sabule 76. vietā, bet Sandra Buliņa 90. vietā.