Daudz laimes, jubilār! Reperis Gustavo

Grūti noticēt, bet jauneklīgajam un provokatīvajam Gustavo šogad jūnijā – 45, un viņš viesojas lielo vakara sarunu raidījumā "Daudz laimes jubilār!".

Pirms ilgāka laika (2012) Gustavo (ar sākotnējo pases vārdu Gustavs Butelis) garīgu meklējumu ceļos pārtapa ar Arstarulsmirusā (kas pasē rakstās vēl garāk), vēlāk pievērsās stāvizrāžu žanram, paralēli daudz ieguldījis pašizziņā, īpašu uzsvaru liekot uz komunikācijas un ieklausīšanās mākslu. Gluži nesen atgriezies ar savu seno skatuves vārdu Gustavo, jaunā dziesmā un tās videoklipā lozungiski paužot "Mums vajag atpakaļ Gustavo!".

Tam nevar nepiekrist – latviešu publika viņu nav aizmirsusi, ko pierādīja arī pagājušā gada novembrī notikušais pārpildītais koncerts. Un kā gan ne? – Gustavo ir ne tikai viens no mūsu nacionālā hiphopa pamatlicējiem, viņa mūzika un teksti ir ļoti asprātīgi, precīzi, augstvērtīgi un cilvēkiem vajadzīgi.

Gustavo mūziku novērtējuši arī mūzikas profesionāļi: mākslinieks esot ieguvis visas "Mūzikas ierakstu gada balvas", kurām ticis nominēts. Producējis "Prāta Vētras" albumu "Tur kaut kam ir jābūt", par ko raidījumā stāsta arī grupas līderis Renārs Kaupers.

Raidījumā tiks stāstīts arī par Gustavo dzīves ceļu, bērnību, mācībām dažādās Rīgas skolās, tai skaitā Rīgas lietišķās mākslas koledžā un Pāvila Jurjāna bērnu mūzikas skolā. Par dzīves pagriezieniem, aicinājumiem un sajūtām.