Latvijas hokeja Virslīgas finālsērijas piektajā spēlē ''Zemgale/LLU'' pārspēj ''Mogo/LSPA'' un izcīna kausu

Šodien Latvijas hokeja Virslīgas finālsērijas piektajā spēlē ''Zemgale/LLU'' pārspēj ''Mogo/LSPA'' un izcīna kausu. Par aizraujošo spēli no "Mogo" halles ziņo korespondents Andris Auziņš.

Sērijas piektajā spēlē plašs Zemgales līdzjutēju pulciņš ''Mogo/LSPA'' mājvietā gaidīja savas komandas triumfu otro gadu pēc kārtas. Jelgavas komanda bija motivēta – pirmajā periodā viņiem vairāk metienu, un jau 2:0 pārsvars – vārti Gustavam Milleram un Ričardam Bernhardam, kuram tie jau bija ceturtie vārti finālsērijā.

HK “Zemgale/LLU” spēlēja disciplinēti – divos periodos tikai viens noraidījumus, turklāt otrajā trešdaļā Kristaps Kristiņš deva jau drošāku 3:0 pārsvaru Zemgalei. Bet ''Mogo/LSPA'' vēl vienu aukstu dušu saņēma perioda izskaņā ielaižot tā sauktos vārtus uz ģērbtuvēm – 4:0. ''Mogo/LSPA'' riskēja jau trešdaļas sākumā spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem – neko daudz nedomājot HK “Zemgale/LLU” to izmantoja noņemot visus jautājumus par uzvarētāju šajā spēlē – 5:1 uzvara spēlē, sērijā 4-1 un otro reizi pēc kārtas HK “Zemgale/LLU” ir labākā hokeja komanda Latvijā.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina Zemgales kapteini Gati Gricinski.

Intervija - Gatis Gricinskis, Latvijas čempionāta finālsērijas vērtīgākais spēlētājs

Intervija - Ēriks Vītols, HK “Zemgale/LLU” vārtsargs

Līdz ar to šī sezona Latvijas čempionātā noslēgusies. Jaunajā sezonā mēļo, ka komandu skaits varētu pat palielināties, bet HK “Zemgale/LLU” arī nākmsezon turpinās spēlēt gan Latvijas, gan Somijas otrajā līgā.