Latvijas hokeja virslīgā HK "Prizma" spraigā cīņā atspēlējas un uzvar HS "Rīga"

Šodien aizvadītas Latvijas Hokeja virslīgas pirmās izslēgšanas spēles. Potenciāli sīvākajā duelī "Prizma" šovakar uzņēma HS "Rīga", bet regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo/LSPA" tikās ar Lietuvas čempionvienību Viļņas "Punks". No "VOLVO" ledus halles ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva astoņi no deviņiem Virslīgā spēlējošajiem klubiem. Līdz ar trīs Lietuvas klubu ienākšanu mūsu meistarsacīkstēs beidzot arī pilnvērtīgi ceturtdaļfināli un arī U18 Latvijas izlases bāzes klubam ir iespēja izbaudīt izslēgšanas spēļu burvību. HK «Prizma» sezonā bija ceturtā, bet HS «Rīga» piektajā vietā.

Pirmos vārtus izslēgšanas spēlē šogad guva tieši jaunie rīdzinieki – HK «Prizma» veterāns Edijs Brahmanis neveikmsīgi pārvirzīja piespēli savos vārtos. Bet pašā perioda izskaņā pieredzējušākais HS «Rīga» hokejists Jānis Bullītis jau dubultoja pārsvaru.

“Prizmai” pakaļdzīšanās bija ļoti ilga – bet savu kļūdu ar uzviju laboja Brahmanis – visupirms piespēlējot pirmo vārtu guvumā, bet vēlāk gūstot arī izlīdzinājuma vārtus. Viss izšķīrās pēdējās spēles minūtēs, prizmiešu rezultatīvais aizsargs Kristaps Millers ar neatvairāmu metienu izvilka grūtu 3:2 uzvaru “Prizmai” un jaunajiem rīdziniekiem vilšanās.

Intervija - Kristaps Millers, HK «Prizma» aizsargs

Sērijā līdz trim uzvarām HK «Prizma» izvirzījās vadībā ar 1-0, nākamā sērijas spēle tepat 2014. gada Latvijas čempiones “Prizmas” laukumā.