HK "Zemgale/LLU" aizvadīs pirmo spēli viesos pret Mestis čempioni

Latvijas hokeja čempionvienība HK "Zemgale/LLU" kalendāro gadu sākusi ar četrām spēlēm, divās no tām izcīnot punktus. Šovakar viesos Jelgavas hokejisti tiksies ar iepriekšējo trīs sezonu čempioni Kettera vienību. Ar komandu Somijā šodien ir Lotārs Zariņš.

Astoņu spēļu izbraukumu tūri Zemgales komanda noslēgs ar diviem mačiem Imatras pilsētā. Uz Somiju komanda izbrauca pusnaktī pēc aizvadīta treniņa un sātīgām vakariņām. Sekoja sešu stundu garš ceļš līdz Tallinai, bet pēc tam ar kuģi uz Helsinkiem. Pavisam neliela astīte trīs stundu garumā bija palikusi līdz Imatrai. Kopējais brauciena ilgums 14 stundas.

Intervija - Rihards Cimermanis, HK «Zemgale/LLU» vārtsargs

Komandai nevarēs palīdzēt septiņi hokejisti, kuri devušies uz Pasaules Ziemas Universiādi ASV. Taču pie komandas stūres atgriezies galvenais treneris Artis Ābols, kurš vadīja Latvijas U20 izlasi pasaules čempionātā.

Intervija - Artis Ābols, HK «Zemgale/LLU» galvenais treneris

Līdzšinējos dueļos HK «Zemgale/LLU» nespēja pretoties Kettera komandai. Taču iepriekšējās divās spēlēs Jelgavas hokejisti tikai ar vienu vārtu starpību zaudēja turnīra pirmās vietas komandai. Tagad latvieši gatavi parādīt spēku pret vicelīderi.