Latvijas - Igaunijas basketbola līga. BK "Ventspils" - "Viimsi/Sportland"

Šovakar Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā tika aizvadītas piecas spēles. Līgas pašreizējā čempione ''VEF Rīga'' viesojās Valmierā, bet Latvijas vicečempione ''Ventspils'' uzņēma pagājušās sezonas finālisti ''Viimsi''. No Ventspils ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Latvijas-Igaunijas līgā Ventspilij un Vīmsi komandai pa deviņām uzvarām, bet pirmajā puslaikā komandu līdzīgo spēku laukumā nevarēja redzēt, Ventspils sāka ar sešu punktu izrāvienu un visu laiku bija vadībā. Otrās ceturtdaļas sākums Ventspilij spīdošs – 12 punkti pēc kārtas deva jau 24 punktu pārsvaru, bet atpūtā ejot kurzemniekiem +17, jo apvienotās līgas vicečempionei pēdējā minūtē izdevās mazliet sasmelt sākumā zaudēto. 

Igauņi uz emociju viļņa saasināja spēli samazinot rezultāta starpību līdz pat 8 punktiem, Ventspili vadībā turēja garie spēlētāji, kur valdīja Linards Jaunzems un Emanuels Vembī, bet pēdējās minūtēs pārsvars dila līdz +7, par laimi īstajos brīžos Ventspils tika līdz brīviem metieniem no groza apakšas uzvarot spēli ar 100:90. Ausējam 26, bet Jaunzemam 30 punkti. 

Intervija - Linards Jaunzems, BK “Ventspils” uzbrucējs

Desmitkārtējai Latvijas čempionei šī bija desmitā uzvara līgā. Rītdien Latvijas-Igaunijas līgā divas spēles centrālā no tām Tallinā, kur Kalev/Cramo pret Pērnavu, bet Ogre savās mājās uzņems Raplu.