Krievijas armijas apšaudītajā Zaporižjā 7 bojā gājušie

Vismaz 7 cilvēki gājuši bojā Krievijas armijas raķešu triecienā pa Ukrainas pilsētu Zaporižju. Vienlaikus turpinās Ukrainas vienību uzbrukums valsts ziemeļu un dienvidu daļā.

      Krievijas armija 7 triecienus pa daudzstāvu ēkām Zaporižjā veica vakar no rīta, un vēl viens uzbrukums sekoja dažas stundas vēlāk Sākotnēji tika ziņots par 3 bojā gājušajiem, bet vēlāk apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Staruhs paziņoja, ka upuru skaits pieaudzis līdz septiņiem. Vismaz pieci cilvēki skaitās pazuduši bez vēsts. Patlaban notiek gruvešu pārmeklēšana, un tikai pēc kāda laika būs iespējams noskaidrot precīzu bojā gājušo un cietušo skaitu. Apšaudītas arī 9 apdzīvotas vietas Sumu apgabalā, taču par upuriem netiek ziņots.

     Amatpersonas un žurnālisti ir vienisprātis, ka galvenais uzbrukumu mērķis civilai infrastruktūrai ir cilvēku iebiedēšana. Krievijas armijai tas ir īpaši svarīgi laikā, kad Ukrainas bruņotie spēki turpina veiksmīgus uzbrukumus. Prezidents Volodimirs Zelenskis ikvakara videouzrunā atgādināja, ka Hersonas apgabalā vien kopš 1. oktobra atbrīvota un stabilizēta vairāk nekā 500 kvadrātkilometrus plaša teritorija.