Latvijas un Baltijas čempionāta pēdējais posms motokrosā

Pēdējais Latvijas čempionāta posms “Ezerkalnu” mototrasē vienlaikus bija arī noslēdzošais Baltijas čempionāta posms, tāpēc kuplā skaitā startēja arī Lietuvas un Igaunijas sportisti. Tiesa, galvenās lomas spēlēja mūsējie. Tā MX1 un MX2 klases jau pirmajā kopējā braucienā uzvaru sev sezonas kopvērtējumā varēja nodrošināt Kārlis Sabulis. Tā arī notika. Jau no starta paņēmis vadību, Kārlis to noturēja līdz pat finišam. Ar to pietika, lai garantētu sev zeltu MX1 klasē otro gadu pēc kārtas. 

Intervija - Kārlis Sabulis, MX1 Latvijas čempions

Sarežģītāka cīņa notika MX2 grupā, kur pirms pēdējā posma Edvards Bidzāns tikai par 1 punktu apsteidza Tomu Macuku. Jau pirmajā braucienā finišējot aiz Kārļas Alberta Reišuļa, bet apsteidzot Bidzānu, Macuks kopvērtējumā izvirzījās 1.vietā.

Intervija - Toms Macuks, MX2 Latvijas čempions

Arī otrajā braucienā MX2 grupā labākais bija Kārlis Alberts Reišulis, bet Macuks atkal apsteidza Bidzānu un garantēja sev zeltu sezonas vērtējumā MX2 klasē. 

Vēl kvadraciklu ieskaitē, uzvarot jau pirmajā braucienā par Latvijas čempionu kļuva Matīss Palevics. Bet blakusvāģos sezonas līderis Daniels Lielbārdis bija nomainījis savu traumu guvušo brāli Bruno pret lietuviešu kantētāju Konstantīnu Belecki. Visu laiku viņi bija līderi, tomēr pēdējā aplī kļūdījās un palaida priekšā Māri Rupeiku un Kasparu Liepiņu. Arī ar 2.vieta deva kāroto čempionu titulu.

Intervija - Daniels Lielbārdis, Latvijas čempions blakusvāģu klasē

Čempionātā sudraba medaļas ieguva Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš, bet bronza tika brāļiem Jānim un Pēterim Jegoroviem.