Trasa sāks pildīt Lielbritānija premjerministres pienākumus

0.0
Pašreizējā Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa šodien oficiāli sāks pildīt premjeres pienākumus. Plānots, ka karaliene Elizabete 2. viņu oficiāli nominēs augstajam amatam Balmoralas pilī Skotijā.

     Trasu par jauno valdošās konservatīvās partijas līderi, un vienlaikus valdības vadītāju izraudzīja partijas ierindas biedru balsojumā. Kā jau bija prognozēts, viņa gana pārliecinoši pārspēja savu konkurentu – bijušo finanšu ministru Riši Sunaku, un pēc rezultātu publiskošanas solīja vadīt valsti kā konservatīvā. Politiķe atbalsta tradicionālās toriju vērtības - zemus nodokļus un personīgo atbildību, kā arī sola īstenot skaidru plānu enerģijas krīzes risināšanai. Tomēr plašāka informācija par jaunās premjeres iecerēm gaidāma tuvākajās dienās.

    Tikmēr politikas apskatnieki atgādina, ka Trasa būs trešā sieviete Lielbritānijas premjeres amatā aiz Mārgaretas Tečeres un Terēzas Mejas. Amata pilnvaras viņa pārņems no līdzšinējā valdības vadītāja Borisa Džonsona, kurš bija spiests paziņot par savu demisiju pēc vairākiem skandāliem. Parasti ceremonija notiek Londonā, bet šoreiz abiem līderiem nāksies doties uz Skotiju, jo karaliene uzturas Balmoralas pilī veselības problēmu dēļ.