Situācija Lībijas galvaspilsētā Tripolē normalizējusies

Situācija Lībijas galvaspilsētā Tripolē pēc sestdien notikušajām sadursmēm starp konkurējošiem kaujiniekiem grupējumiem ir normalizējusies. Amatpersonas vienlaikus ziņo, ka gājuši 32 cilvēki.

    Vietējie mediji vēsta, ka sadursmes izcēlās starp Tripoles revolucionāru brigādes un cita grupējuma kaujiniekiem. Premjerministra Dbei-baha valdības pārstāvji norādīja, ka starp konkurentiem izcēlusies apšaude, un konfliktā iesaistījušies arī citas bruņotās milicijas vienības. Savukārt eksperti norāda, ka kauju galvenais iemesls ir cīņa starp valdības vadītāju, un viņa galveno konkurentu, kurš darbojas citā piekrastes pilsētā. Sadursmēs vismaz 159 cilvēki ievainoti, sabojātas vairākas sabiedriskas un privātas ēkas, kā arī desmitiem automašīnu.

     Atgādināsim, ka haoss ar naftu bagātajā Ziemeļāfrikas valstī sākās pēc ilggadējā autoritārā valsts līdera Kadafi gāšanas 2011. gadā. Sākās bruņota cīņa starp dažādiem grupējumiem, izveidojās 2 alternatīvas valdības, un pagaidām valstī neizdodas nodrošināt stabilitāti. Tika atceltas arī pagājušā gada decembrī plānotas vēlēšanas, un jauns to datums nav noteikts.