ES būtiski neierobežos Krievijas pilsoņu iebraukšanu

0.0
Eiropas Savienība nenoteiks stingrus ierobežojumus Krievijas pilsoņu iebraukšanai. Par to liecina gan bloka amatpersonu, gan dalībvalstu pārstāvju izteikumi.

     Eiropas Savienības augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels intervijā medijiem norādīja, ka dalībvalstu ārlietu ministri, visticamāk, vienbalsīgi neatbalstīs aizliegumu izsniegt vīzas visiem Krievijas iedzīvotājiem. Attiecību pārtraukšana ar šīs valsts civiliedzīvotājiem nepalīdzēs izbeigt konfliktu. Tomēr esot nepieciešams pārskatīt vīzu izsniegšanas procesu konkrētām Krievijas pilsoņu grupām. Arī ietekmīgā izdevuma “Financial Times” rīcībā ir informācija, ka savienības dalībvalstu ārlietu ministri divu dienu sanāksmē, kas otrdien sāksies Čehijas galvaspilsētā Prāgā, ir gatavi iesaldēt bloka un Krievijas līgumu par vīzu režīma atvieglojumiem. Tas nozīmētu, ka Šengenas zonas vīzu iegūšana kļūs sarežģītāka un dārgāka.

    Atgādināsim, ka Krievijas pilsoņu iebraukšanu jau nopietni ierobežojušas Baltijas valstis, Polija un blokā prezidējošā Čehija. Tā iemesls ir Krievijas agresija Ukrainā.