Sāk demonstrēt seriālu "Pūķa nams"

Vied-televīzijas un straumēšanas vietnes daudzās valstīs sākušas demonstrēt ilgi gaidīto seriālu "Pūķa nams". Tajā atainoti notikumi, kas norisinājās 2 gadsimtus pirms ļoti populārajā un godalgotajā seriālā "Troņu spēles" attēlotā laikmeta.

    “Pūķa nams” veidots pēc Džordža R. R. Mārtina grāmatu sērijas “Uguns un asins” motīviem. Seriālā galvenā vērība veltīta Tār-gār-jenu namam, kas bija viena no varenākajām Veste-rosas dzimtām un pakļāva pūķus un citus karaļu namus. Taču vienīgajai pūķu valdnieku dzimtai, bēgot no nežēlīgā likteņa, ir jāpamet dzimtene. Veidotāji sola arī atklāt dzimtas pēdējās atvases Dine-rīsas trīs pūķu olu izcelsmi. Tās viņai pasniedza kā kāzu dāvanu, un no tām dzima “Troņu spēles” pūķi.

     Karali Viseriju tēlojošais aktieris Pedijs Konsi-dains pirms seriāla demonstrēšanas atzina, ka nekad mūžā nav bijis tāda mēroga filmēšanas laukumā, un tajā milzīga uzmanība pievērsta detaļām. Viņš pajokoja, ka vienīgā vilšanās bijuši galda piederumi, kurus neviens nespēja izmantot. Savukārt aktieri Mets Smits un Millija Alkoka kā lielāko izaicinājumu minēja “lidojuma ar pūķi” filmēšanu, kas esot bijis vientuļš un nogurdinošs proces. Taču skatītājiem, protams, tas šķitīs aizraujoši.