Nosaukts Latvijas U20 hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam

Pēc trīs gadu izlaišanas Latvijas U20 hokeja izlase atgriezusies elites divīzijā, kas šogad norisināsies neierastā laikā - augusta mēnesī. Artis Ābols nosaucis satāvu, tajā ir visi trīs nHL draftētie spēlētāji, kā arī tikai 16 gadus vecais Pēteris Bulāns. Par komandas gatvību - Lotārs Zariņš.

Latvijas junioru izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka jau jūlija sākumā, kad ierasti spēlētāji tikai pamazām sāk gatavoties sezonai. Kandidātu loks bija plašs, teju 40 spēlētāji, bet pēdējā treniņā pirms došanās uz turnīru galvenā trenera Arta Ābola rīcībā palikuši 25 hokejisti, kuri tad arī pārstāvēs izlasi Edmontonā. To skaitā ir visi trīs šogad Nacionālajā hokeja līgā draftētie spēlētāji - Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis un Klāvs Veinbergs. Ziemeļamerikas pieredze aizvadītajā sezonā ir 11 spēlētājiem, viens no tiem ir arī bijušā izlases spēlētāja Rodrigo Laviņa dēls Martins.

Intervija - Martins Laviņš, Latvijas U20 izlases uzbrucējs

Izlasei nepalīdzēs maija mēnesī ar Pitsburgas “Penguins” līgumu parakstījušais Raivis Ansons. Debiju pie junioru izlases stūres piedzīvos Ābols, kurš atzīmēja, ka hokejs vasarā nav vienīgais kultūršoks, ko sniedz šis turnīrs.

Intervija - Artis Ābols, Latvijas U20 izlases galvenais treneris

Pasaules čempionātu Edmontonā Latvijas hokeja izlase sāks 10. augustā vienos naktī ar spēli pret Somijas izlasi. Pirms turnīra Latvija aizvadīs divas pārbaudes spēles - pret Austriju un Vāciju. Iesākumā turnīrs bija paredzēts pērnā gada noslēgumā, taču pēc dažām spēlēm to atcēla straujā korona vīrusa izplatības dēļ. Savukārt Latvija turnīrā piedalās, jo Starptautiskā hokeja federācija no visiem turnīriem diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas izlases. Šogad arī ir drošības garants, ka pēdējo divu vietu izlases no elites ārā nekritīs.