Norvēģijā pazemina terorisma draudu līmeni

Norvēģijas drošības dienests pazeminājis terorisma draudu līmeni valstī. Tas tika paaugstināts sestdien pēc galvaspilsētā Oslo notikušās apšaudes.

    Terorisma draudu līmeni sestdien paaugstināja no 3. uz augstāko – piekto, kas nozīmēja patiešam bīstamu situāciju. Patlaban tas pazemināts par vienu pakāpi, taču draudi saglabājas. Tas nozīmē, ka vairākām personām valstī ir iespējas un vēlme īstenot teroristiskus uzbrukumus. Speciālisti ir apzinājuši iespējamos uzbrukuma līdzdalībniekus, bez tam pastāv risks, ka notikušais var iedvesmot citus noziedzniekus plānot un sarīkot līdzīgus uzbrukumus. Draudus rada cilvēki ar atšķirīgu ideoloģisko, politisko vai reliģisko pārliecību. 

    Atgādināšu, ka uzbrukums Oslo pie seksuālo minoritāšu iecienīta naktskluba notika naktī no piektdienas uz sestdienu. Apšaudē dzīvību zaudēja divi cilvēki, bet 21 guva ievainojumus. Aizdomās turēto - 43 gadus vecu irāņu izcelsmes Norvēģijas pilsoni, aizturēja dažas minūtes pēc uzbrukuma, un izmeklētāji uzskata, ka nozieguma motīvs bija islāma ekstrēmisms.