Parīzes terora akta rīkotājam mūža ieslodzījums

Vienīgajam izdzīvojušajam 2015. gada Parīzes teroristisko uzbrukumu īstenotājam Salaham Abdes-lamam piespriests mūža ieslodzījums. Lietā kopumā tika apsūdzētas 20 personas.

   32 gadus vecajam marokāņu izcelsmes Francijas pilsonim Abdes-lamam tika piespriests smagākais valstī iespējamais soda veids - mūža ieslodzījums bez tiesībām uz atbrīvošanu. Viņš tika atzīts par vainīgu arī slepkavībā, kas izdarīta teroristiskas grupās sastāvā. Terorists jau iepriekš bija notiesāts par slepkavības mēģinājumu apšaudes laikā Briselē 2016. gada martā, kad viņu mēģināja aizturēt. No diviem gadiem cietumā līdz mūža ieslodzījumam tika piespriests arī pārējiem 19 apsūdzētajiem, kuri tika turēti aizdomās par terora aktu plānošanu vai loģistiska atbalsta sniegšanu. 6 noziedznieki tika tiesāti aizmuguriski, jo 4 no viņiem, visticamāk, ir miruši, viens atrodas ieslodzījumā Turcijā, bet vēl viens izsludināts starptautiskā meklēšanā. 

    Terora akti Parīzē, kuros dzīvību zaudēja 130 cilvēki un 350 tika ievainoti, notika vairākās vietās - koncertzālē, stadionā, vairākos bāros un restorānos. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristu grupējums “Islāma valsts”.